Pebernødder
Pebernødder hører julen til! Der er ikke meget der er mere hyggeligt end at bage sine egne pebernødder – det er nemt og så smager de ofte meget bedre end dem du køber i supermarkedet.
Fyldt med lækre smage
Vi har lavet vores egen udgave af den traditionelle lille julesmåkage. De er med piskefløde og appelsinskal, der giver det skønneste syrlige tvist og rundhed fra den fede fløde.
Derudover er pebernødderne selvfølgelig fyldt med en masse af julens varme krydderier. Du kan vælge at udskifte den hvide peber, med almindelig sort stødt peber – hvis du gør dette, vil vi dog anbefale at halvere peberindholdet i opskriften, da den sorte peber smager af mere og er stærkere.
Vi har puttet hakkede mandler i vores pebernødder, da vi synes det er en smag der hører julen til. Disse kan man dog undlade hvis man ikke er til det.
Nemt at forberede
Du kan nemt forberede pebernøddedejen til en bagedag med familien. Rør blot dejen sammen og tril pølser ud af pebernøddedejen. Frys pølserne af dej ned og tø dem op når i skal trille dem (Dejen kan holde sig 1 mdr. i fryseren) . Dejen kan ligeledes laves dagen før og opbevares på køl (Dejen kan ca. holde sig 1-3 dage på køl).
Skal det være ekstra lækkert?
Den lille krydrede peberkage er nem at eksperimentere med. Du kan tilføje flere krydderier, som f.eks. vanilie, du kan skrue op og ned for de eksisterende krydderier eller du kan tilføje helt andre ingredienser. F.eks. citronsaft for et friskere smagsindtryk.
Du kan også smelte en mørk chokolade og dyppe bunden af pebernødderne i chokoladen. Dette fungerer dog bedst med servering samme dag, da pebernødderne ellers kan blive bløde.
Tril forskellige størrelser og bag til forskelllige hårdheder – der er mange variationsmuligheder med den lækre lille kage! Måske finder du frem til DIN helt egen opskrift, der kan gå i arv i din familie.
God bagelyst!
Du skal bruge:
- 250 g hvedemel
- 0,25 tsk. kanel malet
- 1,5 tsk. hvid peber malet
- 1,5 tsk. ingefær malet
- 1 tsk. kardemomme
- 0,25 tsk. nelliker malet
- 100 g smør
- 175 g sukker
- 1 æg
- 2 spsk. piskefløde
- Skallen fra 1 økologisk appelsin
- 75 g smuttede mandler
Sådan gør du
- Hak smøren i små tern op kom det i en skål.
- Tilføj mel, natron og krydderier og bland det godt sammen.
- Rør sukker og æg til en hvid skum og tilføj så fløden.
- Bland nu melblandingen og æggeskummen sammen.
- Blend eller hak de smuttede mandler i en minihakker og tilsæt til dejen.
- Tilføj appelsinskal og ælt det hele godt sammen.
- Tril dejen til små kugler og bag pebernødderne på en bageplade i ovnen på 180 grader i 10-12 minutter.