Vi holder ferie i uge 29 og 30. Vi sender ordrer afsted igen fra den 29. juli – god sommer

Vi holder ferie i uge 29 og 30. Vi sender ordrer afsted igen fra den 29. juli – god sommer

Brunkager, der dufter af jul

Jeg har været i gemmerne og finde min mormors gamle opskrifter på julekager, og her faldt jeg over klassikeren af dem alle, nemlig brunkager. 

Det har været en sand fornøjelse at skulle skrive de gamle opskrifter rent. Det hele er anført i pund, og så har jeg hvert år gættet mig til halvdelen af opskriften, da det kun har været indholdet, der var skrevet ned. Rækkefølgen og bagetid var noget, der blev husket fra år til år og fra min mormors generation frem til os.  

Du kan med fordel starte ud med at lave dejen dagen før, den skal bruges. Jo længere tid, dejen er på køl, jo lettere er den at arbejde med. Hvis det ikke er muligt at lave den dagen før, så stil den blot på køl så lang tid, det kan lade sig gøre.

– og lige en note: målene er opgivet i både gram og pund ligesom den originale opskrift 😉

God fornøjelse i julekøkkenet! 

Du skal bruge:

Ca. 100 stk. og bagetiden er 7 minutter ved 175 grader.

  • 100 gram mandler
  • 125 gram smør
  • ¼ pund stødt melis – 125 gram sukker
  • 1 pund sirup – 500 gram
  • 2 tsk. kanel
  • 1 tsk. ingefær stødt
  • ½ tsk. nelliker stødt
  • ½ tsk. kardemomme stødt
  • 1 pund mel – 500 gram
  • 1 tsk. natron
  • ¼ pund mel (250 g) til at rulle ud i.

Sådan gør du

Først starter du ud med at hakke mandlerne fint.
Derefter blander du smør, sukker og sirup i en gryde og varmer op ved ganske lav varme. Når smør, sukker og sirup er smeltet sammen, så slukkes der for varmen. Herefter blander du mandlerne og kanel, ingefær, nelliker og kardemomme i massen.

Til sidst tilsættes mel og natron, og derefter arbejder du dejen sammen i gryden med en god grydeske. Hvis du oplever, at dejen bliver lige vel blød nok, så tilsætter du blot lidt mere mel.

Brunkagedejen rulles til pølser på ca. 5 cm., og ligges derefter på køl til næste dag. Hvis du skal bruge dejen lidt senere på dagen, så lægges dejen i fryseren i et par timer.

Når brunkagedejen er fast, så skæres den i skiver og lægges på bageplade og bages i ovnen i 7 minutter ved 175 grader.

Til sidst er der kun at sige: Glædelig jul! 

0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage til shoppen