Arme riddere med kanel og æble

VI ELSKER KANEL! Men desværre oplever vi ofte på messe, at mange faktisk er i tvivl om, hvad man egentlig kan bruge kanel til ud over drys på risengrøden. 

Så vi har lige været på opdagelsesrejse i de gamle opskriftbøger for at se, hvad der hittede med kanel hos vores børn. Her faldt vi over de arme riddere med kanel og æbler. 

Børnene elsker dem – og vi kan også afsløre, at det gør vi voksne også. 

God fornøjelse!

Du skal bruge:

Til 4 personer

Arme riddere

  • 8 skiver toastbrød
  • 2 æbler
  • 50 gram smør
  • 4 spsk. rørsukker
  • 2 æg
  • 2 dl. mælk
  • 1 spsk. stødt kanel
  • 2 tsk. stødt kardemomme

Sådan gør du

Du starter ud med at dele æblet og fjerne kernehuset, inden du skærer æblet i tynde skiver. Herefter kommes æbleskiverne i en skål, hvor det blandes med kanel og 1/4 af rørsukkeret.

Derefter pisker du kardemomme, mælk og æggene sammen i en dyb tallerken eller lignende, hvor brødene kan gå i senere.

Læg 4 af toastbrødene på et skærebræt og placér æbleskriverne ovenpå. Tag de andre 4 skiver og luk æblerne inde imellem de to skiver brød. Samtidig kan du sætte smøret til at smelte langsomt på panden.

Vend nu de arme riddere i kardemomme / æg / mælk blandingen og drys det sidste rørsukker udover.

Herefter steger du de arme riddere på panden ved middel varme i ca. 2 minutter på hver side.

TIP: 

Du kan med fordel lade de arme riddere køle af i 5 minutter, inden du skærer dem over og servere dem som en lækker snack.