Arme riddere med kanel og æble

VI ELSKER KANEL! Men desværre oplever vi ofte på messe, at mange faktisk er i tvivl om, hvad man egentlig kan bruge kanel til ud over drys på risengrøden.
Så vi har lige været på opdagelsesrejse i de gamle opskriftbøger for at se, hvad der hittede med kanel hos vores børn. Her faldt vi over de arme riddere med kanel og æbler.
Børnene elsker dem – og vi kan også afsløre, at det gør vi voksne også.
God fornøjelse!
Du skal bruge:
Til 4 personer
Arme riddere
- 8 skiver toastbrød
- 2 æbler
- 50 gram smør
- 4 spsk. rørsukker
- 2 æg
- 2 dl. mælk
- 1 spsk. stødt kanel
- 2 tsk. stødt kardemomme
Sådan gør du
Du starter ud med at dele æblet og fjerne kernehuset, inden du skærer æblet i tynde skiver. Herefter kommes æbleskiverne i en skål, hvor det blandes med kanel og 1/4 af rørsukkeret.
Derefter pisker du kardemomme, mælk og æggene sammen i en dyb tallerken eller lignende, hvor brødene kan gå i senere.
Læg 4 af toastbrødene på et skærebræt og placér æbleskriverne ovenpå. Tag de andre 4 skiver og luk æblerne inde imellem de to skiver brød. Samtidig kan du sætte smøret til at smelte langsomt på panden.
Vend nu de arme riddere i kardemomme / æg / mælk blandingen og drys det sidste rørsukker udover.
Herefter steger du de arme riddere på panden ved middel varme i ca. 2 minutter på hver side.
TIP:
Du kan med fordel lade de arme riddere køle af i 5 minutter, inden du skærer dem over og servere dem som en lækker snack.