Pita med hummus og falafel
Pita er både en nem og billig ret, og så smager det bare utroligt lækkert!
Hvad end du har lyst til at bage dine egne brød, eller du blot køber dem færdigbagte, er det en nem og lækker spise.
I vores version har vi lavet den som en kød fri udgave, med en lækker hummus og skønne falafler. Der er smæk på smagen, og så skal du ikke bruge særligt mange ingredienser.
Hvad skal der i den perfekte pita?
Det er individuelt, hvad vi hver især bedst kan lide at putte i en pita og om du ønsker den vegetarisk eller ej.
Her er lidt bud på lækre sammensætninger, der passer perfekt i en pita både med og uden kød:
- Hjemmelavet fetacreme og kyllingekebab
- Falafler og en hjemmerørt urtedressing (Hvis du ikke er til hummus)
- Skinke og waikiki dip
- Hjemmelavet tunsalat af mayo og krydderurtesmør
- Aubergine stegt i krydderolie, med hummus, feta, rucola og soltørrede tomater.
Dette var blot lidt forslag, til en skøn smagssammensætning i din pita, men kun fantasien sætter grænser.
Vi håber, du har lyst til at give dig i kast med at lave lækre falafler og en skøn, smagfuld hummus, efter at have læst vores lækre opskrift.
Skal du bruge flere lækre blandinger og basiskrydderier til krydderihylden? Så hop ind i kategorien ‘Krydderier’ lige her og gå på smagsopdagelse.
Velbekomme.
OPSKRIFTER TIL HVERDAGEN
Pita med hummus og falafel
Du skal bruge:
Til 4-6 personer
Pitabrød
Salat
Tomat
Rødløg
Agurk
Til hummus:
1 dåse kikærter på dåse
2 tsk. hummus krydderi
2 spsk. rapsolie
Til falafel:
1 dåse kikærter
1 æg
3 spsk. hvedemel
1 spsk. hummus krydderi
3 dl rapsolie
Sådan gør du:
Hummus:
Dræn og skyl kikærterne i en si.
Kom kikærter, 2 tsk. hummus krydderi og 2 spsk. rapsolie i en foodprocessor.
Blend til din hummus har den rette konsistens.
Falafler:
Dræn og skyl kikærterne i en si.
Kom kikærter, æg, hvedemel og hummus krydderi i en foodprocessor og blend kort, så du får en lidt grov fars.
Form farsen til falafler. (Ca. på størrelse med en stor valnød)
Varm rapsolien op i en tykbundet pande ved høj varme. Når olien syder om en tandstik er den klar.
Skru ned til jævn varme og steg dine falafler. (Falaflerne skal holdes i bevægelse, så de får en jævn, gylden farve)
Læg de stegte falafler på lidt køkkenrulle, for at fjerne det meste overskudsolie.
Pitabrødet:
Klargør dit pitabrød og skyl og skær dine grøntsager.
Saml pitabrødet ved at smøre et godt lag hummus på begge sider af brødets inderside.
Kom herefter grøntsager og falafler i.
Velbekomme
hvilke krydderier skal bruges til opskriften?
Se her hvilke krydderier der bliver brugt i denne opskrift, så du kan komme i gang med at kokkerere
se andre opskrifter
Hvis du kunne lide denne opskrift kan du helt sikkert også lide en af vores andre opskrifter!
Se vores store udvalg af opskrifter og find en ret du kunne tænke dig at lave.