Brombærmarmelade

Brombær er i sæson i sensommeren og starten af efteråret – og det lækre saftige bær vokser vildt mange steder i Danmark. Det er derfor helt oplagt at plukke en god portion og lave sin egen lækre brombærmarmelade.

Vi har lavet en meget let og lækker opskrift til dig på kun 4 ingredienser.
For at opnå tykkelse på marmeladen bruger vi her rød melatin, som er et konserverings- og geleteringsmiddel der kan findes i de fleste supermarkeder.

Brombær indeholder ikke særligt meget naturligt pektin og det vil derfor være svært at få marmeladen til tykne tilstrækkeligt.

Syltetøj eller marmelade?

Forskellen på syltetøj og marmelade kan være forvirrende – men i store træk vil marmelade ofte have en geleagtig konsistens hvor syltetøjet er tyktflydende. Ofte vil der også være frugtstykker at finde i syltetøj, hvor marmelade kan bestå udelukkende af frugtpuré.

Brombærsyltetøjets mange anvendelsesmuligheder.

Brombærsyltetøj er lækkert til utroligt mange ting. Den søde spise er oplagt til både morgenbordet og desserter. Her er lidt af vores forslag til oplagte brugsmuligheder.

Genbrug dine krydderiglas fra Vestjyske Delikatesser

En henvendelse vi ofte får fra vores kunder, er hvorvidt man kan få genopfyldt sine fine glas fra Vestjyske Delikatessers krydderier – og selvom vi ville ønske det kunne lade sig gøre, er det desværre ikke muligt pt.

Til gengæld kan vi kun opfordre til at rense glassene og bruge dem til syltninger, kompotter og marmelader.

Pil blot så meget af mærkatet af som du kan med fingrene, evt.. en hobbykniv. Tag herefter en klud med husholdningssprit og gnub resterne af limen og etiketten af.

Husk at vaske og skolde dit glas og låg korrekt inden opbevaring af syltninger, kompotter og marmelader. Dette medvirker til en meget længere holdbarhed.

OPSKRIFTER TIL HVERDAGEN

Brombærmarmelade

Du skal bruge:

500 g brombær

300 g sukker

0.5 spsk. vanillesukker

0.5 spsk. rød melatin

Sådan gør du:

Skyl forsigtigt dine brombær.

Tag 1 spsk. sukker og bland med rød melatin i en lille skål.

Kom brombærene i en gryde sammen med resten af sukkeret og vanillesukkeret, og bring det i kog uden låg på gryden.

Tilsæt nu din blanding af sukker og rød melatin til gryden og lad det koge videre i et par minutter.

Tag gryden af varmen og skold herefter dine glas.

Hæld den varme marmelade på de skoldede glas og luk låget. 

Lad glassene køle godt af, inden du sætter dem på køl.

Tip! Hvis du ønsker at tilføje atamon for at øge holdbarheden, gøres dette til sidst. Følg anvisningen på atamonflasken, men pas dog på med at tilføje atamon ved for høje temperaturer, da det så kan miste sin virkning.

se andre opskrifter

Hvis du kunne lide denne opskrift kan du helt sikkert også lide en af vores andre opskrifter!

Se vores store udvalg af opskrifter og find en ret du kunne tænke dig at lave.

0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage til shoppen