Rabarberkompot

I mange danske haver, står der rabarber, som der trives rigtig godt i det danske klima. Planten med de dybrøde stængler og store brede blade, smager fantastisk, hvis man tilbereder den. Vores klare favorit er at koge en simpel, men lækker kompot. Kompotten kan bruges som tilbehør til mange ting. Bl.a. som …

  • Topping på lækkert friskbagt brød. Kompotten er f.eks. perfekt på vores hjemmebagte varme hveder.
  • Topping på din skyr, yoghurt eller lignende om morgenen.
  • Til dessert. Server blot kompotten med makroner og flødeskum.
  • Til din grydestegte kylling, som det perfekte sød/syrlige element.

Der findes forskellige sorter af rabarber, men opskriften kan bruges til alle sorter. Dog kan meget syrlige sorter have behov for mere sukker, smag din kompot til og juster sukkermængden herefter.

Se opskriften længere nede, og nyd din hjemmelavede rabarberkompot.

Skal du bruge flere lækre blandinger og basiskrydderier til krydderihylden? Så hop ind i kategorien ‘Krydderier’ lige her og gå på smagsopdagelse.

OPSKRIFTER TIL HVERDAGEN

Rabarberkompot

Du skal bruge:

Til ca. 8 personer

200 g. rabarber

1 tsk vanillesukker

60 g sukker

Sådan gør du:

Rengør og skær rabarberstænglerne i 1 cm. stykker.

Kom alle ingredienserne i en gryde og rør det godt sammen. Lad det stå og trække saft i en halv time uden varme.

Tænd for varmen og varm op til kogepunktet under omrøring.

Lad det simre i 5-10 minutter. Hold øje med det og tag af varmen, så snart rabarberen er blød. Det skal endelig ikke være overkogt.

Kom på rengjorte skoldede glas.

Kompotten kan fryses og kan holde sig i hvert fald en uge. Men kig på og duft til din kompot – den kan ofte holde sig længere.

se andre opskrifter

Hvis du kunne lide denne opskrift kan du helt sikkert også lide en af vores andre opskrifter!

Se vores store udvalg af opskrifter og find en ret du kunne tænke dig at lave.

0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage til shoppen