Byg-selv burger med fritter

Byg-selv burger er én af vores absolutte favoritter. Opskriften er nem at lave, og man kan benytte alverdens sager fra køleskabet. Her har vi lavet et bud på vores yndlingsvariation til den populære og alsidige ret.

Lav din egen burgermayo

En rigtig god byg-selv-burger skal have en lækker mayonnaise, hvis du spørger os! I denne opskrift bruger vi en chilimayo som vi selv blander af en god mayonnaise og vores Fyr og Flamme krydderi, som er en skøn blanding af chili, paprika og salt. Men varianterne af mayonnaise, du kan bruge i en burger er utallige. Her er nogle bud:

  1. Pesto-mayo – Jeps, du hørte rigtigt! Pesto blandet med mayonnaise giver en helt fantastisk og smagfuld mayo, som er ideel til både sandwiches og burgere. Find din favorit pesto lige her.
  2. Aioli – også kendt som hvidløgs-mayonnaise. Vi har lavet to skønne krydderier, som vi har valgt at kalde hvidløgsaioli og hvidløg- chili aioli. De er, ikke uden grund, gået hen og er blevet bestsellers – de smager fantastisk, især i en burger.
  3. Kryddermayo – Helt enkelt, en mayo blandet med en krydderblanding. Her kan vi især anbefale Vestjysk dip, Vestjysk urte- og hvidløg, Krydderurtesmør, Vestjyske drømme og Café de Paris.
  4. Dijonnaise – Som traditionelt set er en mayo blandet med dijonsennep. Du kan dog også lave den med andre sennepper – Se vores udvalg af sennep her.

Få den saftigste bøf

Der er måske ikke mange, som ved det, men tricket med bøffen er, at forberede dem som ville du lave frikadeller. Således får du altså det bedste resultat og den lækreste bøf.

Vi smider et enkelt æg i for at binde kødet sammen, men man kan også sagtens bruge en lille slant mælk, hvis man ikke har æg i køleskabet. I denne opskrift har vi valgt at krydre med én af vores varianter af paprika, salt og peber, men du kan eksperimentere med krydderier så meget du vil – kun fantasien sætter grænser.

God fornøjelse.

OPSKRIFTER TIL HVERDAGEN

Byg-selv burger med fritter

Du skal bruge:

Til 4 personer

Bøffer:

500 g. oksefars 4-7%
2 tsk. paprika eller fars krydderi
1 æg
1 stort løg
Salt og peber
4 skiver ost

Byg-selv burger:

Brioche burgerboller (4 stk.)
Iceberg eller hjertesalat
Feldsalat
Agurk
Tomater
Snackpeber
Bønnespirer
Rå løg eller hjemmesyltede rødløg (link til opskrift)

Chilimayo:

En god mayonnaise
Fyr og flamme krydderi

Pommes frites:

500 g. kartofler
4 spsk. rapsolie
Havsalt

Sådan gør du:

Put det hakkede oksekød i en skål og rør farsen sej med lidt salt.

Hak løget fint og bland i farsen sammen med æg og paprika.

Ælt farsen så det bliver en fast masse og smag til med salt og peber. Lad farsen stå i cirka 30 minutter.

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Skær kartofler i stænger og vend dem i rapsolie.

Læg dem på en bageplade og krydder med groft salt.

Bag dem i ovnen i cirka 30 minutter, eller til de er sprøde.

Bland din Chilimayo af mayonnaise og Fyr og flamme krydderi. Smag til og stil den på køl så den kan trække.

Del farsen op i 4 lige store stykker og form store gode bøffer. Steg dem på en pande til de har en sprød kant på begge sider. Tag panden af varmen og læg nu en skive ost på hver af dine bøffer.

Varm dine burgerboller kort i ovnen imens du forbereder dit grønt.

Skær agurk, tomater, snackpeber og løg i skiver og skyl og klargør salatblade og bønnespirer

Smør din burgerbolle med chilimayo på begge sider.

Læg nu salat i bunden efterfulgt af din bøf. Tilføj nu det grønt du ønsker og kan lide.

Server din burger med sprøde pommes frites, chilimayo og ketchup.

 

Velbekomme

hvilke krydderier skal bruges til opskriften?

Se her hvilke krydderier der bliver brugt i denne opskrift, så du kan komme i gang med at kokkerere

se andre opskrifter

Hvis du kunne lide denne opskrift kan du helt sikkert også lide en af vores andre opskrifter!

Se vores store udvalg af opskrifter og find en ret du kunne tænke dig at lave.

0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage til shoppen