Burrata

Burrata er en nem og hurtig frokost eller forret, som ikke mindst også er smagfuld og krydret

Vi er gået klassisk til værks med en lækker blød og cremet burrata på sprødt kerne-rugbrød med frisk spinat, toppet af med vores Bruschetta-pesto og forårsløg. En nem frokost eller forret til når du får gæster.

Vi har valgt at bruge vores Bruschetta-krydderi, der blandes op med vand og lidt rapsolie, og så har du en cremet pesto, der kun består af rene krydderier, vand og lidt olie. Vores Bruschetta-krydderi er lavet med tomat, hvidløg, løg, paprika, salt, basilikum, oregano – alle er krydderier, der går godt til den milde og smøragtige smag i burrataen.

Bag dit rugbrød på forhånd og så har du en frokost, der tager 5 min. at sætte sammen.

Hvad er burrata?

Burrata er en type ost, der stammer fra Apulien-regionen i Italien. Det er lavet af en skal af mozzarella, fyldt med en blød blanding af fløde og ost i midten. Det er kendt for sin unikke tekstur og rige, cremede smag. Burrata serveres typisk frisk og ved stuetemperatur og kan parres med simple, smagfulde ingredienser som tomater, basilikum og olivenolie – pesto er derfor helt ideelt at servere sammen med din burrata.

Det er alsidigt og kan nydes alene eller bruges som fyld i pizza, pasta, salater eller som her, på en lækker skive brød. Burrata er også en god kilde til calcium og protein og relativt lavt i fedt.

Flere pestoer at vælge imellem

Vi har valgt vores Bruschetta-pesto, da den er krydret og giver en dybde af både tomat og basilikum. Men ønsker du en mere intens smag af tomat, som især supplerer burrata godt med sin friske og syrlige smag, så kan du med fordel istedet bruge Pesto Tomat

God fornøjelse og velbekomme.

OPSKRIFTER TIL HVERDAGEN

Burrata

Du skal bruge:

Til rugbrødet

25 g gær
3 dl vand
65 g solsikkekerner
50 g hørfrø
60 g græskarkerner
200 g skårne rugkerner
100 g fuldkornshvedemel
375 g rugmel
0,5 l yoghurt naturel
75 g hvedemel
12 g salt

Til topping

1 buratta
1 håndfuld frisk spinat
1 spsk. bruschetta (blandes med 2 spsk. vand og 1 tsk. rapsolie)
en smule forårsløg og rapsolie til at toppe af med
salt og peber

Sådan gør du:

Rugbrødet

Opløs gæren i vandet. Tilsæt kerner (gem lidt græskarkerner til at drysse ovenpå dit brød), salt og yoghurt. Rør det godt sammen.

Tilsæt alt melet og rør det sammen med en ske – hvis man har en røremaskine kan denne også bruges.

Lad dejen stå og hæve i skålen i 1 time.

Kom dejen op i rugbrødsformen. Lad rugbrødet hæve i formen i ca. 30 minutter et lunt sted.

Pensl med lidt vand på toppen og drys med græskarkerner.

Varm ovnen op, til 200 grader varmluft. Når ovnen er varm sættes rugbrødet i ovnen og temperaturen sænkes til 160 grader varmluft. Bag rugbrødet i 75 min.

Topping

Bland 2 spsk. Bruchetta-krydderi op med 2 spsk. vand og lidt olie Lad det stå og bløde op i 4 min. Rist rugbrødet.

Læg en håndfuld spinat og en bruschetta på brødet. Top af med Bruschetta, forårsløg, olivenolie, salt og peber.

Velbekomme.

hvilke krydderier skal bruges til opskriften?

Se her hvilke krydderier der bliver brugt i denne opskrift, så du kan komme i gang med at kokkerere

se andre opskrifter

Hvis du kunne lide denne opskrift kan du helt sikkert også lide en af vores andre opskrifter!

Se vores store udvalg af opskrifter og find en ret du kunne tænke dig at lave.

0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage til shoppen