Svampesuppe
Er du også ret glad for suppe? Suppe er en herlig spise, når det begynder at blive koldt udenfor. Vi får derfor især meget suppe om efteråret og vinteren, så varmen rigtig kan få lov til at sprede sig i kroppen.
Vores svampesuppe er især god, hvis du holder af en lidt mere cremet og fyldig suppe. Svampene giver suppen en dejlig afrundet smag, som man får lyst til at smage igen og igen.
Svampesuppen tager kun 25-30 minutter at forberede, og så skal den blot koge i tyve minutter, inden den blendes. Så det er en nem ret at entrere til både aftensmad og en aften med de nærmeste.
Her i familien er det både børn og voksen, der er glade for suppen. Og i festlige anledninger sniger der sig lidt bacon på toppen, når den serveres. God fornøjelse her fra.
Du skal bruge:
Til 4 store portioner
- 5 spsk. tørret løg
- 3 spsk. hakket hvidløg
- 1 kg svampe/champignoner
- 1-2 spsk. Vilde Fantasier
- 240 ml. hvidvin
- 1 l kyllinge/grøntsagsfond
- 240 ml. fløde
- 1/2 citron
- Salt & peber
- Friske urter
- Creme fraisch
Tilberedningstid: 30 minutter
Sådan gør du
Først hældes tørret løg og hakket hvidløg op i en skål og sættes i blød i 5 minutter. Derefter steges løg i gryden i lidt rapsolie.
Skær derefter svampe og/eller champignoner i små stykker, der hældes i gryden, når løgene er stegt klare.
Når svampene er let gyldne tilføjes 1-2 spsk Vilde Fantasier. Steg i 2 minutter og hæld så hvidvin i gryden og lad alkoholen fordampe.
Når alkoholen er fordampet tilføjes 1 liter kyllinge- eller grøntsagsfond. Få det hele op og simre og tilføj så 240 ml fløde og saft fra en halv citron.
Kog det hele i ca. 20 minutter.
Imens steges 100 g svampe, der skal pynte på toppen af suppen. Blend suppen og smag til med salt og peber.
Servér med stegte svampe, friske urter og lidt creme fraiche.
God appetit!