Kartoffelsuppe med spinat og gulerødder
Nem og lækker hverdagsmad
Mangler du en nem aftensmad, som der kan spises flere aftener i streg? Så er denne cremet kartoffelsuppe med spinat og gulerødder virkelig god. Børnene kan lide den, og det er nemt at lave en søndag eftermiddag til et par hverdage i den kommende uge.
Du skal bruge:
Til 4 personer
- 700 g kartofler
- 8 mellemstore gulerødder
- 150 g spinat
- 2,5 dl. madlavningsfløde
- Cirka 1 liter grøntsagsboullion
- 2 tsk. mexico mix fra Vestjyske Delikatesser
- 2 tsk. økologisk hakket hvidløg
- 2 tsk. løg granulat
- Smages til med salt og peber. Her har vi brugt Himalaya salt og en peberblanding
Tilbehør:
- Bacon i tern fx et helt stykke bacon skåret ud i små stykker
Sådan gør du
- Skræl og skær kartofler og gulerødder ud i små stykker, så det er nemt at koge.
- Hæld lidt olie i en stor gryde og kom løg granulaten og den hakket hvidløg ned i gryden og lad det stege i 1 minuts tid.
- Derefter kommer du kartofler og gulerødder ned i gryden og sauterer i et par minutter under omrøring.
- Derefter tilsættes spinatten, salt og grøntsagsboullionen.
- Dæk grøntsagerne til med boullionvandet og lad det koge indtil kartoflerne og gulerødderne er helt møre.
- Stil derefter gryden til afkøling i en halv til en hel time, hvis du har god tid.
- Derefter blender du suppen, inden den er helt cremet og glat. Nogle gange skal der mere boullionvand i, da kartoflerne har så højt et indhold af stivelse.
- Når det hele er blendet, hælder du suppen over i gryden igen og lader den stå og simre, imens du blander mexico mix, madlavningsfløde og salt og peber i.
- Hvis du ønsker bacon til, så steg det på samme tid, som suppen koges op igen.
Lille ekstra tip: Tilføj gerne mere boullion til suppen, hvis den er for kraftig, når den koges op igen.
Når suppen er kogt op, serveres den med bacon og måske et lille drys persille