Fettuccine med citronpeber
Leder du efter en simpel, men lækker pastaret, der kan imponere dine smagsløg? – Så er denne fettuccine med citronpeber lige noget for dig!
Denne ret er fyldt med smagfulde ingredienser, der komplimenterer hinanden perfekt.
Citronpeberet tilføjer en let syrlighed til retten, mens fløden og parmesanosten giver en cremet og ostet konsistens. Med blot et strejf af citronsaft, kan du justere rettens syrlighed, og de hakkede hvidløg tilføjer en pikant smag, der fremhæver alle de andre smagsnuancer i retten.
Variations- og serveringsmuligheder
Du kan også eksperimentere med at tilføje andre ingredienser, for at give retten endnu mere fyldig smag.
Her er nogle variations- og serveringsforslag:
- Tilføj rejer eller kylling til retten for at give den mere fyldig smag og protein.
- Tilsæt forskellige grøntsager som broccoli, cherrytomater eller asparges for at gøre retten mere fyldig og nærende.
- Prøv at erstatte fettuccinepastaen med en anden type pasta som spaghetti eller penne for at give retten en anden tekstur.
- Server retten med en grøn salat eller en skål dampede grøntsager for at gøre den mere balanceret og sund.
- Top retten med ekstra parmesanost og hakket frisk basilikum for at give den ekstra smag og farve.
- Server retten med et stykke friskbagt brød eller en skål med oliven som en forret.
- Tilføj et strejf af fyr og flamme eller chiliflager for at give retten en ekstra kant og lidt varme.
Så hop i køkkenet og eksperimenter med varianter, og oplev selv, hvor nemt og lækkert det kan være at tilberede en imponerende pastaret.
Skal du bruge flere lækre blandinger og basiskrydderier til krydderihylden? Så hop ind i kategorien ‘Krydderier’ lige her og gå på smagsopdagelse.
God fornøjelse og velbekomme.
OPSKRIFTER TIL HVERDAGEN
Fettuccine med citronpeber
Du skal bruge:
400 g fettuccine pasta
75 g smør
2 spsk. citronpeber
2 tsk hakket hvidløg
1 dl fløde
1 dl revet parmesanost
1 spsk. friskpresset citronsaft
Salt
Sådan gør du:
Kog fettuccinepastaen i en stor gryde med saltet vand, indtil den er al dente. Dræn herefter pastaen i et dørslag, og lad det stå og dryppe af, mens du laver sovsen.
Smelt smørret i en sauterpande over medium varme. Tilsæt citronpeber og hakket hvidløg og rør godt i ca. 1 minut, indtil det dufter dejligt og hvidløget er blødt.
Tilsæt fløden til panden og kog det op, indtil det bliver tykkere og cremet, i ca. 2-3 minutter.
Tilsæt revet parmesanost og rør godt, indtil osten er smeltet og saucen er glat og cremet.
Tilsæt friskpresset citronsaft og smag til med salt og evt. mere citronpeber efter smag. Rør godt.
Tilsæt den kogte fettuccine pasta til panden med saucen og rør godt, indtil pastaen er dækket af saucen.
Anret på en tallerken og drys med mere revet parmesan og citronpeber ovenpå.
Tip! Du kan også hakke lidt frisk persille og drysse over inden servering.
Velbekomme.
hvilke krydderier skal bruges til opskriften?
Se her hvilke krydderier der bliver brugt i denne opskrift, så du kan komme i gang med at kokkerere
se andre opskrifter
Hvis du kunne lide denne opskrift kan du helt sikkert også lide en af vores andre opskrifter!
Se vores store udvalg af opskrifter og find en ret du kunne tænke dig at lave.