Elotes (grillet majs med topping)
Elotes – Hvad er det?
Måske har du hørt om dem før – måske har du aldrig hørt det ord før – uanset gennemgår vi lige kort hvad de egentlig er.
Elotes er i al sin enkelhed majskolber, der enten er grillede eller kogte, og derefter serveret med toppings. Det er en populær streetfood fra mexico og kaldes derfor også for mexicanske majs, eller mexicanske street corn. Er du vild med de klassiske majskolber med smør og salt, vil disse Elotes bringe det til et helt nyt niveau, med smagoplevelser fra krydderier og skønne toppings.
Grillede eller kogte?
Om du gør det ene eller det andet er helt op til dig. Overordnet set vil det ikke have den store betydning, men nogle mener, at kogte majs ofte vil være sødere end de grillede, og at de grillede opnår en nøddeagtig smag.
Topping
Der findes 6 klassiske toppings man finder på Elotes. Men som med så meget andet, er det kun din fantasi der sætter grænsen. Prøv med forskellige krydderiblandinger og eksperimenter alt det du vil.
De 6 klassiske toppings er:
- Lime juice – som tilføjer en uundværlig syrlighed til dine søde majs.
- Ost – her bruges ofte parmesan, feta eller cotija (En mexicansk ost der minder om feta).
- Mayonnaise – skaber en fedme og cremethed til retten, der harmonerer perfekt med de andre toppings.
- Smør – Det salte, cremede indlæg der fremhæver velsmag.
- Creme fraiche – Bruges ofte i stedet for, eller sammen med mayonnasien, for et friskt tvist.
- Chili pulver – Der giver det krydrede skønne element. Her kan også bruges paprika, cayenne el. lign.
Hvidløg og koriander er også toppings man hyppigt finder på Elotes, men dog ikke så ofte som ovenstående.
Skal du bruge flere lækre blandinger og basiskrydderier til krydderihylden? Så hop ind i kategorien ‘Krydderier’ lige her og gå på smagsopdagelse.
Vi håber du har lyst til at prøve vores helt egen udgave af de lækre krydrede majs i opskriften nedenunder. Velbekomme.
OPSKRIFTER TIL HVERDAGEN
Elotes (grillet majs med topping)
Du skal bruge:
Til 4 personer
2-3 spsk Mayonnaise
2-3 spsk Creme fraiche
1-2 tsk BBQ spareribs krydderi
1-2 fed Hvidløg
Koriander
1 stk Limeskal + saft fra ½ lime
4 stk Majskolber
Parmesan, feta eller Cotija ost
Sådan gør du:
Fjern blade og tråde fra majskolberne. Skyl dem, fjern evt. Bund og halver dem.
Grill majskolberne i 8 – 9 min. Ved middel varme. Husk at vende dem periodisk.
Bland creme fraiche og mayonnaise med BBQ spareribs krydderi, limeskal, limesaft, samt presset hvidløg.
Smør cremen på de færdigtgrillede majskolber.
Riv parmesan over eller smuldr feta/Cotija ost på majsen. Mængde efter smag.
Drys med koriander og evt. lidt mere BBQ spareribs krydderi. Mængde efter smag.
Tip!
Er du ikke meget til det med at spise majs direkte fra kolben, kan du blot skære majsen af kolben efter du har grillet dem og blande de øvrige ingredienser sammen med majsene. Dette giver dig den lækre majssalat ved navn Esquites de elote, som altså tilberedes på stort set samme måde, men serveres anderledes. Velbekomme.
hvilke krydderier skal bruges til opskriften?
Se her hvilke krydderier der bliver brugt i denne opskrift, så du kan komme i gang med at kokkerere
se andre opskrifter
Hvis du kunne lide denne opskrift kan du helt sikkert også lide en af vores andre opskrifter!
Se vores store udvalg af opskrifter og find en ret du kunne tænke dig at lave.