Chokoladebombe med jordbær mousse
Ja, vi indrømmer det blankt! Vi elsker brownie! Og når en luftig og lækker brownie kan kombineres med en let og lækker jordbærmousse, så bliver det ikke ret meget bedre i følge vores maver.
Så her får du opskriften på vores chokoladebombe med vores jordbærmousse. Vi har været en tur på lageret at finde noget, der kan gøre den ellers tunge brownie lidt lettere i smagen, og derfor er der orangeskal i vores udgave.
Du kan også eksperimentere med havtorn eller skifte jordbærrene i moussen ud med hindbær, appelsin, brombær eller andre bær og frugter.
Kagen kan pyntes på mange måder, og et lille fif er at pynte kagen med lidt ekstra bær eller frugt.
Du skal bruge:
Til 4 personer
Brownie
- 250 gram smør
- 150 gram mørk chokolade – gerne 55 %
- 4 æg
- 250 gram sukker
- 150 gram hvedemel
- 3 spsk. kakaopulver
- 1 tsk. appelsinskal
- 2 spsk. vanillesukker
- 200 gram hakket nødder eller valnødder
Jordbærmoussé
- 2 blade husblas
- 300 gram jordbær
- 50 gram flormelis
- 1,5 dl piskefløde
Sådan gør du
Brownie:
- Tænd ovnen på 175 grader (ikke varmluft)
- Smelt smørret og chokoladen ved lav varme i en tykbundet gryde
- Pisk derefter æg og sukker sammen, så det bliver til en luftig æggesnaps
- Bland mel, vanillesukker, kakao og nødderne i en skål.
- Vend melblandingen forsigtigt i æggesnapsen
- Vend derefter smør- og chokoladeblandingen i resten
- Tag en firkantet form på ca 30 x 20 cm og for den med bagepapir
- Hæld derefter dejen op i formen
- Placér kagen midt i ovnen og bag den i ca. 25 minutter.
Vær opmærksom på, at kagen ikke behøver at være gennembagt, da den nemt bliver tør.
Når kagen kommer ud, er det en god idé at lade den køle af, imens du laver pynten klar.
Jordbærmoussé:
- Læg først husblas i blød i 10 minutter. Husblassen skal være dækket af vand
- Rens jordbærrene imens – tag gerne 10 ekstra jordbær, der kan bruges inde i kagen eller som pynt
- Blend de jordbær, der skal bruges i moussén sammen med flormelisen, så det bliver en ensartet masse
- Gør derefter klar til et vandbad, inden du tager husblassen op
- Husblassen lægges derefter i vandbadet, og der skal IKKE tilføjes ekstra vand
- Rør derefter 1/4 af jordbærmassen ud i husblassen
- Derefter vendes husblassen og jordbærmassen over i den resterende jordbærmasse
- Pisk derefter fløden let, så det bliver til blødt skum og vend derefter fløden ganske forsigtigt i jordbærmassen og husblassen.
- Stil jordbærmousséen på køl i 2 timer
Når mousséen har sat sig, og brownien er kølet af, skæres kagen ud i mindre lige store stykker, der kan lægges ovenpå hinanden.
Kom skiftevis browniebund, jordbærmousséen og bær / frugt, indtil du har lagt den sidste browniebund på. Herefter bruger du den overskydende moussé til at pynte kagen med.
God appetit!