Vestjyske fiskefileter med pommes

Fiskefileter er en sikker børnevenlig ret i de fleste familier – specielt når der også er pommes på tallerknen. Fiskefileterne bliver ekstra sprøde, når de først vendes i mel, og derfor er dette med i opskriften. Hvis du gerne vil have en glutenfri udgave, kan du skifte mel ud med glutenfri mel.

Og så er fisk jo selvfølgelig sundt! Her har vi lavet vores opskrift på fiskefileter med pommes, som vi elsker dem. Et godt råd herfra – start med at lave pommes klar, inden du går i krig med fiskefileterne.

Pommes er lavet med vores pommes krydderi, og vi har samlet alle krydderier, som du har brug for i denne krydderikasse, hvor der også er 10 % rabat på.

Du skal bruge:

Til 4 personer

Fiskefileter

Pommes

Dressing

  • 2 dl creme fraishe
  • 1 tsk. ketchup
  • 1-2 tsk. waikiki

Sådan gør du

Fiskefileter

Find først 3 dybe tallerkner eller fade, hvor fiskefilteterne kan være. Hæld mel i den ene, pisk æg i den anden og hæld rasp i den 3. I den sidste med rasp, skal der tilføjes fiskekrydderi, salt og peber.

Nu skal fiskefileterne tørres af i køkkenrulle, inden de derefter vendes i mel. Derefter vendes fiskefileterne i ægget, inden de til sidst vendes i rasp tallerknen.

Varm olie og smør op – halv af hver. Når det er smeltet sammen på panden steger du fiskefileterne 2-3 minutter på hver side. De lægges til tørre på et stykke papir, inden de lægges til tørre i et fad – klar til serveringen.

Pommes

Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.

Først skal kartoflerne skrælles, inden de skæres ud til i stave til pommes frites. Skyl kartoflerne i en skål i 1 minuts tid – så fjerner du nemlig det meste af stivelsen – og kartoflerne bliver endnu mere sprøde.

Kog derefter kartoflerne i en stor gryde med vand og 1 dl. eddike i 12 minutter. Kartoflerne skal ikke være gennemkogte, så derfor er kogetiden kortere end normalt. 

Når kartoflerne har kogt, hælder du vandet fra og stiller dem på køl i 45 minutter.

Herefter hælder du olien ned over kartoflerne og tilsætter pommes frites krydderi og salt. Bland det hele grundigt sammen, så alle kartoflerne er dækket af olie og krydderierne. Du kan også blande det sammen i en frysepose.

Så er det ind med pommes i ovnen på en bageplade i 75 minutter. 
Halvvejs igennem skal pommes friterne ud og vendes rundt, så du får de sprødeste pommes.

Dip

Fiskefileter og pommes er en ting – og det virkelig godt, men INTET slår dippen til sidst. Så tag 2 dl. creme fraishe, 1 tsk. ketcup og 1-2 tsk. waikiki dip og rør sammen. Stil det på køl en halv time og smag til. Så lover vi, at børnene bliver ellevilde!