Pizzasnegle

Vi elsker pizzasnegle! Mest af alt, fordi børnebørnene bliver vældig glade, når der skal laves pizzasnegle. Og i denne her tid, hvor der skal slås meget tid ihjel rundt omkring i børnefamilierne, så får du vores opskrift på pizzasnegle.

Vi bruger normalt skinkestrimler, men du kan også skifte skinken ud med baconstykker eller lave grønne pizzasnegle med grøntsager som for eksempel revet gulerødder, broccolistykker, og hvad der ellers er i køleskabet.

Desuden har vi samlet en lille krydderikasse til dig med krydderierne, som vi bruger – og så har vi lige taget 10 % af prisen.

Du skal bruge:

Antal: 12 stk.

Dej:

  • 1,25 dl. lunkent vand
  • 25 gram gær
  • 2 spsk. olie
  • 250 gram hvedemel
  • 1 tsk. himalaya salt
  • 1 tsk. sukker

Tomatsovs:

Fyld:

  • Tomatsaucen
  • Skinke eller kyllingestykker eller baconstykker
  • Rød peber stykker
  • Revet mozerella ost

Sådan gør du

Dej:

Først opløser du gæren i det lunkne vand. Derefter tilsætter du først olien, inden saltet og sukkeret kommer i. Melet kommes i til sidst.
Herefter kan børnene rigtig komme i gang med at hjælpe til, når dejen skal æltes godt sammen. Æltningen kan også foregå i en røremaskine.
Sæt dejen til hævning i 20-30 minutter i lunt sted med viskestykke over.

Når dejen er færdighævet, skal dejen rulles ud i en stor firkant med en tykkelse på 5 mm.

Tomatsovs:

Skær tomaterne i små stykker og hæld dem i en blender. Herefter hælder du løg – og hvidløg granulaten sammen i en lille skål og tilføjer lidt vand, så det bliver fugtigt. Lad det stå i et minut og hæld løgblandingen i blenderen sammen med pizza krydderi og salt.

Blend det til en ensformigt sause og stil det i køleskabet i 10 minutter. 

Fyld:

Når dejen er rullet ud, og tomatsausen har trukket, er vi klar til at komme fyld på pizzasneglene. Først hældes tomatsaucen ud på dejen. Lige en sidenote, så er det nemmest at styre den rette mængde med en ske for de mindste. 

Kom gerne meget tomatsause på og smør det ud til kanterne. Tilføj herefter alt det andet fyld, du gerne vil have på og slut af med osten. Gem gerne lidt ost til at pynte med, inden pizzasneglene kommer i ovnen.

Derefter rulles dejen som en roulade, og du kan nu skære rouladen i skiver. Skiverne skal helst ikke være mere end 1,5-2 centimeter i tykkelsen. Læg sneglene på en bageplade med bagepapir og stil til hævning i 25-35 minutter.

Tænd op i ovnen imens. Pizzasneglene bages ved 220 grader i en varmluftsovn i 10 minutter.

Inden pizzasneglene kommer ind, kan du drysse lidt ost og pizza krydderi henover.

God fornøjelse – og god appetit. Og husk, at du meget gerne må dele dine madbilleder med os under #vestjyskedelikatesser 🙂