Mini pizza

Elsker du også pizza? – Det gør vi!
Derfor har vi lavet denne lækre opskrift til dig på skønne minipizzaer, også kendt som pizza bites, som er perfekte til madpakken, en picnic, eller når du har lyst til et lækkert mellemmåltid.
De er nemme at lave og kan laves i et utal af variationer – og så kan de selvfølgelig fryses ned, så de er nemme at forberede og blot hive opaf fryseren aftenen inden.
Variationer du elsker
Du kan skifte toppingen ud, med lige netop det du elsker. Et lille tvist på disse minipizzaer er vores superlækre Pesto Pizza, som er et virkelig smagfuldt element, der næsten ikke kan undværes.
Du kan dog selvfølgelig gå på opdagelse i vores andre pestoer, og prøve dig frem til din favorit.
Her er nogle bud på forskellige variationer:
- Enkel minipizza bagt med tomatsauce og mozzarella, efterfølgende toppet med seranoskinke, rucola salat, revet parmesan og et drys hvidløgspeber.
- Den børnevenlige variant med skinke, pølser, pepperoni eller hvad dit barn bedst kan lide og et drys pizzakrydderi.
- Minipizza med tynde skiver kartoffel, mascarpone og rosmarinsalt.
- Minipizza bianco (altså uden tomatsauce), med mozzarella, gedeost, pesto grøn, rucola, hakkede valnødder og en god balsamico glace.
Kun fantasien sætter grænser for toppingen – så det er bare at gå i gang. Velbekomme!
Skal du bruge flere lækre blandinger og basiskrydderier til krydderihylden? Så hop ind i kategorien ‘Krydderier’ lige her og gå på smagsopdagelse.
Du skal bruge:
Til dejen
- 25 g gær
- 2 dl vand
- 2 spsk. olivenolie
- 1 tsk. salt
- 0,5 tsk. rørsukker
- 3 dl grahamsmel
- 2 dl hvedemel
Toppingen
- 1 ds hakket tomat
- 1 tsk. Hvidløgssalt
- 1 tsk. Pizzakrydderi
- Cherrytomater
- Frisk mozzarella
- Pesto pizza
- Vand
- Olie
- Basilikum blade
Sådan gør du:
- Opløs 25 g. gær i 2 dl. lunken vand.
- Tilsæt herefter 2 spsk. olivenolie, 1 tsk. salt og 0,5 tsk. rørsukker og bland godt.
- Tilsæt ca. 3 dl. grahamsmel og 2 dl. hvedemel. (Dejen skal hverken være for tør eller for klistret, juster mel herefter).
- Lad dejen hæve 30-60 min.
- Klargør din topping imens de hæver.
- Efter hævetid formes dejen, til den størrelse mini pizzaer du ønsker og puttes på en bageplade hvor de hæver 30 min. mere.
- Tomatsauce laves nemt ved at blende en dåse hk. tomat, sammen med hvidløgssalt og pizzakrydderi.
- Smør dine mini pizzaer med tomatsovsen.
- Fordel halve cherrytomater og stykker af frisk mozzarella.
- Bag dine mini pizzaer ved 180-200 grader (alt efter din ovns bageevne) i 15-20 min.
- Bland 1 spsk. af Pesto Pizza krydderiet med 1,5 spsk. vand og lad det trække. Tilsæt herefter olie, og så er pestoen klar til brug.
- Tilsidst toppes dine mini pizzaer med friske basilikumblade og vores Pesto Pizza.
Hvilke krydderier skal bruges til opskriften?
Se opskrifter på kød-fri retter
Se opskrifter på frokostretter
Se opskrifter til fester og gæster
