Mini pizza

pizza pesto opskrift

Elsker du også pizza? Det gør vi!
Derfor har vi lavet denne lækre opskrift til dig på skønne minipizzaer, også kendt som pizza bites, som er perfekte til madpakken, en picnic, eller når du har lyst til et lækkert mellemmåltid.

De er nemme at lave og kan laves i et utal af variationer – og så kan de selvfølgelig fryses ned, så de er nemme at forberede og blot hive opaf fryseren aftenen inden.

Variationer du elsker

Du kan skifte toppingen ud, med lige netop det du elsker. Et lille tvist på disse minipizzaer er vores superlækre Pesto Pizza, som er et virkelig smagfuldt element, der næsten ikke kan undværes.
Du kan dog selvfølgelig gå på opdagelse i vores andre pestoer, og prøve dig frem til din favorit.

Her er nogle bud på forskellige variationer:

  • Enkel minipizza bagt med tomatsauce og mozzarella, efterfølgende toppet med seranoskinke, rucola salat, revet parmesan og et drys hvidløgspeber.
  • Den børnevenlige variant med skinke, pølser, pepperoni eller hvad dit barn bedst kan lide og et drys pizzakrydderi.
  • Minipizza med tynde skiver kartoffel, mascarpone og rosmarinsalt.
  • Minipizza bianco (altså uden tomatsauce), med mozzarella, gedeost, pesto grøn, rucola, hakkede valnødder og en god balsamico glace. 

Kun fantasien sætter grænser for toppingen – så det er bare at gå i gang. Velbekomme!

Du skal bruge:

Til dejen

  • 25 g gær
  • 2 dl vand
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. salt
  • 0,5 tsk. rørsukker
  • 3 dl grahamsmel
  • 2 dl hvedemel

Toppingen

Sådan gør du:

  1. Opløs 25 g. gær i 2 dl. lunken vand.
  2. Tilsæt herefter 2 spsk. olivenolie, 1 tsk. salt og 0,5 tsk. rørsukker og bland godt.
  3. Tilsæt ca. 3 dl. grahamsmel og 2 dl. hvedemel. (Dejen skal hverken være for tør eller for klistret, juster mel herefter).
  4. Lad dejen hæve 30-60 min.
  5. Klargør din topping imens de hæver.
  6. Efter hævetid formes dejen, til den størrelse mini pizzaer du ønsker og puttes på en bageplade hvor de hæver 30 min. mere.
  7. Tomatsauce laves nemt ved at blende en dåse hk. tomat, sammen med hvidløgssalt og pizzakrydderi.
  8. Smør dine mini pizzaer med tomatsovsen.
  9. Fordel halve cherrytomater og stykker af frisk mozzarella.
  10. Bag dine mini pizzaer ved 180-200 grader (alt efter din ovns bageevne) i 15-20 min.
  11. Bland 1 spsk. af Pesto Pizza krydderiet med 1,5 spsk. vand og lad det trække. Tilsæt herefter olie, og så er pestoen klar til brug.
  12. Tilsidst toppes dine mini pizzaer med friske basilikumblade og vores Pesto Pizza.

Hvilke krydderier skal bruges til opskriften?

Hvidløgssalt

39,95 kr.

Pizza krydderi

39,95 kr.

Pesto Pizza

39,95 kr.

Se opskrifter på kød-fri retter

Elotes (grillet majs med topping)

Elotes - Hvad er det? Måske har du hørt om dem før - måske har du aldrig hørt det ord før - uanset gennemgår vi lige kort hvad de egentlig er. Elotes er i al sin enkelhed majskolber, der enten er grillede eller kogte, og derefter serveret med...

Halloumi Grillspyd

Grillspyd er så lækkert og kombinationsmulighederne er utallige!Vi har her lavet en version der er kød-fri, men med den lækre måltidsost Halloumi. Grillspydene kan nydes som hovedret eller som tilbehør til aftensmaden. I denne opskrift er der ikke...

Pizza Pesto med tortillabund

Denne pizza med pesto er super nem at lave, da den er lavet på tortillas pandekager som bund. Du er selvfølgelig også meget velkommen til lave din egen bund, som du kan finde opskriften på længere nede på siden.  Pizzaen er som udgangspunkt lavet...

Tortilla med bønnemos

Vegi-tortillas med bønnemos er simpelthen en fantastisk lækker ret, hvis frokosten lige skal piftes lidt op, eller aftensmaden skal være nem og sund. Bønnemosen er nem at lave i forvejen, og vi plejer faktisk at lave en stor portion, så der er...

Vodka penne med mascarpone og peber rosé

Super lækker vodka penne, som smager himmelsk. Retten er perfek til børnefri weekend eller date-night med kæresten eller ægtefællen. Holder I parmiddag, vil denne ret også være et godt bud på den perfekte start på en god og sjov aften med...

Grøn risotto med squash, ærter og citron

Vi elsker en god omgang risotto, og derfor har vi været i køkkenet for at lave en lille opskrift til dig her fra det vestjyske køkken. Denne udgave står på et skønt strejf af sommersmag - perfekt til både de varme sommermåneder, men også til de...

Veggie burger med BBQ salt og dressing

Det er altid godt med burger, men denne gang har vi valgt at udfordre os selv lidt ved at lave en veggie burger - og det var en stor succes. Vores veggie burger er lavet med plantekød er bestemt ligeså fyldt med smag som en almindelig burger. Vi...

Patatas bravas

Patatas bravas er en skøn og lækker ret, som vi tit laver, når vi vil hygge os med en god omgang tapas. Med denne klassiske spanske ret kan du servere tapas for dine venner og familie og overraske dem med alternativ spise til det klassiske danske...

Svampesuppe

Er du også ret glad for suppe? Suppe er en herlig spise, når det begynder at blive koldt udenfor. Vi får derfor især meget suppe om efteråret og vinteren, så varmen rigtig kan få lov til at sprede sig i kroppen.  Vores svampesuppe er især god, hvis...

Falafler

Er du også ret glad for falafler? Eller har du endnu ikke stiftet bekendtskab med denne skønne ret? Så er det bare med at få sat kikærterne i blød,  og imens kan du forberede resten til morgendagens aftensmad. Alle krydderurter og løg i opskriften...

Se opskrifter på aftensmadsretter

Kartoffelsuppe med spinat og gulerødder

Nem og lækker hverdagsmad Mangler du en nem aftensmad, som der kan spises flere aftener i streg? Så er denne cremet kartoffelsuppe med spinat og gulerødder virkelig god. Børnene kan lide den, og det er nemt at lave en søndag eftermiddag til et par...

Oksesteg, kartofler og spidskålssalat

Nem lørdagsmenu for hele familien Vestjyske Delikatesser har udarbejdet et forslag på den helt perfekte lørdagsmenu, for dig og din familie. Den er simpel og lige til at gå til.

Jordskokkesuppe med chorizo og æble

Det er ikke nogen hemmelighed, at vi herhjemme er vilde med suppe, både børn såvel som voksne - og derfor vil vi meget gerne dele vores version af jordskokkesuppe med dig. En jordskokkesuppe frisket op med chorizo og æble. Det tager blot 10-15...

Gyoza: Japansk dumbling med svinekød

Gyoza er en japansk dumpling, som er en halvmåneformede dampet dumpling, som pandesteges og er fyldt med hakket svinekød og grøntsager. Dumplings er en populær kategori i det asiatiske køkken, og er samtidig blevet utrolig populært i Danmark på...

Vodka penne med mascarpone og peber rosé

Super lækker vodka penne, som smager himmelsk. Retten er perfek til børnefri weekend eller date-night med kæresten eller ægtefællen. Holder I parmiddag, vil denne ret også være et godt bud på den perfekte start på en god og sjov aften med...

Vestjyske fiskefileter med pommes

Fiskefileter er en sikker børnevenlig ret i de fleste familier - specielt når der også er pommes på tallerknen. Fiskefileterne bliver ekstra sprøde, når de først vendes i mel, og derfor er dette med i opskriften. Hvis du gerne vil have en glutenfri...

Quesadillas

Gå på opdagelse i det mexicanske køkken med disse lækre quesadillas. Quesadillas er en traditionel mexicansk spise, som kan nydes såvel varm som kold. Med vores quesadillas med ølbraiserede svinekæber kan du servere en smagsfuld og lækker ret, som...

Grøn risotto med squash, ærter og citron

Vi elsker en god omgang risotto, og derfor har vi været i køkkenet for at lave en lille opskrift til dig her fra det vestjyske køkken. Denne udgave står på et skønt strejf af sommersmag - perfekt til både de varme sommermåneder, men også til de...

Jomfruhummerhaler med aioli og jordskokke chips

Elegant forret til nytårsaften, til dig der venter gæster. Find her den perfekte opskrift på Jomfruhummerhaler med aioli og jordskokke chips.

Veggie burger med BBQ salt og dressing

Det er altid godt med burger, men denne gang har vi valgt at udfordre os selv lidt ved at lave en veggie burger - og det var en stor succes. Vores veggie burger er lavet med plantekød er bestemt ligeså fyldt med smag som en almindelig burger. Vi...

Se opskrifter på tilbehør

Syltede rødløg

Syltede rødløg er en lækker lille joker, som kan sætte prikken over I’et ved mange af dine retter. Vi plejer at lave rigeligt ad gangen, og bruger det så ellers til så meget som overhovedet muligt. Lav altid minimum 2 glas af gangen og prøv dig så...

Tomatsalat med mozzarella

Tomatsalat er en sikker vinder, hvis du gerne vil servere noget frisk og lækkert som tilbehør til et godt stykke kød. Vi anbefaler, at man eksperimenterer en smule med dressingen. Nogle gange kan det være nødvendigt at smage til med salt og peber...

Pasta med palmekål

Så er vi klar med en ny fortolkning af ricotta pastaen - nemlig pasta med palmekål. En rigtig lækker ret, der er perfekt til alle årstider - om det er forår, sommer, efterår eller vinter. Den smager fantastisk, kold som varm - og kan derfor også...

Rabarberkompot

I mange danske haver, står der rabarber, som der trives rigtig godt i det danske klima. Planten med de dybrøde stængler og store brede blade, smager fantastisk, hvis man tilbereder den. Vores klare favorit er at koge en simpel, men lækker kompot....

Elotes (grillet majs med topping)

Elotes - Hvad er det? Måske har du hørt om dem før - måske har du aldrig hørt det ord før - uanset gennemgår vi lige kort hvad de egentlig er. Elotes er i al sin enkelhed majskolber, der enten er grillede eller kogte, og derefter serveret med...

Sweet potato fries med timian citronsalt og dip

Med disse lækre sweet potatoes fries kan du hurtigt og nemt servere en anderledes omgang fritter for madelskerne i dit hjem.  Vores sweet potatoe fries er en sand succes i vores hjem, og vi laver derfor gerne en ekstra stor portion til når børne og...

Patatas bravas

Patatas bravas er en skøn og lækker ret, som vi tit laver, når vi vil hygge os med en god omgang tapas. Med denne klassiske spanske ret kan du servere tapas for dine venner og familie og overraske dem med alternativ spise til det klassiske danske...

Syltede squash

Er du også ret glad for syltede agurker og syltede rødbeder? Så kan det også være, at du bliver ret vild med syltede squash, hvis du ikke har prøvet det før. De syltede squash var et nyt koncept for os, men vi kan godt anbefale at prøve denne...

Halloumi Grillspyd

Grillspyd er så lækkert og kombinationsmulighederne er utallige!Vi har her lavet en version der er kød-fri, men med den lækre måltidsost Halloumi. Grillspydene kan nydes som hovedret eller som tilbehør til aftensmaden. I denne opskrift er der ikke...

Fetacreme

Sådan en god fetacreme kan simpelthen redde samtlige retter - og ikke mindst peppe de rigtig gode retter endnu mere op. Fetacremen er også oplagt at bruge på madpakken sammen med et lille udvalg af grøntsagsstænger.  Fetacremen tager kun 10...
Summary
recipe image
Recipe Name
Mini pizza
Published On

Hvad skal du have til morgenmad, frokost & aftensmad?

Vi har lavet madplan med en række lækre opskrifter til dig.

Hent dine gratis opskrifterne og madplanen her.

You have Successfully Subscribed!

0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage til shoppen