Lasagne verdi al forno

af | nov 7, 2019 | Aftensmad, Oksekød | 0 Kommentarer

Få her Vestjyske Delikatessers svar på én af det Italienske køkkens allerlækreste specialiteter Lasagne verdi al forno – Naturligvis krydret med vores lækre italienske krydderiblanding.

Ingredienser:

  • 1 pakke grøn båndmakaroni
  • 50 g. Parmesanost
  • 100 g port salut

Kødsovsen:

Bechamelsovs:

  • 50 g. Smør
  • 45 g. Mel
  • 4-5 dl. Mælk
  • 1 tsk. Muskat

Fremgangsmåde:

Start med at koge makaroni i en stor gryde. Tilføj salt, og hold øje med at de ikke klistre sammen – de skal have cirka 10 minutter, så de bliver kogte, men endelig ikke bliver for bløde. Tag dem derefter op med en hullet ske og lad dem ligge på en tallerken imens du tilbereder resten.

Svits det hakkede løg gyldent i olien i en gryde og tilføj herefter hakket oksekød lidt efter lidt så det ikke klumper.

Bland tomatchips med lidt vand, så det til sidst bliver en puré og tilføj det derefter til kødet sammen med bouillon og krydderier. Lad det herefter småkoge i cirka en time under låg. Tilføj rødvin og lad den herefter koge uden låg, så kødsovsen bliver tyk.

Lav din bechamelsovs ved at afbage smør og mel og tilføj herefter mælk. Sovsen skal være ret tynd. Smag til med salt, muskat og parmesanost. Sovsen må ikke koge når der er tilføjet ost.

Læg et lag makaroni i bunden af et sort ildfast fad og fordel lidt kødsovs ovenpå det. Tilføj igen et lag makaroni og hæld nu lidt af din bechamelsovs over din makaroni og start nu forfra. Brug ikke for meget kødsovs mellem lagene, da retten skal være så fast, at man kan skære et pænt stykke af den.

Dæk til sidst med tynde skiver af port salut og tilbered din lasagne verdi al forno i ovnen ved 225 grader i cirka 30 minutter. Lad den færdige lasagne afkøle i 10 minutter inden du skærer retten i firkantede stykker.

Velbekomme 🙂

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

- og få en ekstra overraskelse næste gang, du bestiller krydderier hjem fra os. 

You have Successfully Subscribed!