Lasagne à la Olav

Lasagne er en ret de fleste mennesker kan lide! Man kan lave den i et utal af variationer, både med alt slags kød, fisk og kylling, med stort set alle grøntsager, som vegetarisk eller vegansk.

Et utal af variationer

Vores version er en klassisk lasagne med et tvist – opskriften er udviklet af vores gode ven af huset, Olav.
Den krydrede chorizopølse giver den skønneste smag af stærk paprika til retten. Du kan sagtens variere vores version med de grøntsager du har tilgængelige. –  Du kan nemlig bruge vores opskrift som en basis opskrift hvor du kan ændre på kødet (oksekød og chorizopølse) og grøntsagerne (squash og gulerod), men lade de andre elementer være.

Forslag til andre lasagne versioner kan være:

En anden lækker version kan være en fiskelasagne, hvor du undlader tomatsaucen og i stedet laver en krydret mornay sauce med vores fiskekrydderi Fish & moore, laksefilet og spinat. – Mums!

Den klassiske lasagne med mange lag

I vores version presser vi lagene godt sammen mens vi samler lasagnen. Dette giver plads til endnu flere lasagneplader og en god sammenhængende lasagne, du kan skære flotte stykker af.

Et godt tip er at lade lasagnen stå og hvile på køkkenbordet i 10-15 min. efter du har taget den ud af ovnen. Det får lasagnen til at samle sig mere, og så er temperaturen også faldet lidt, så den er lige til at spise.

Vi håber, du har lyst til at prøve vores lasagne af og evt. give dig i kast med at finde lige præcis den version du bedst kan lide.

Skal du bruge flere lækre blandinger og basiskrydderier til krydderihylden? Så hop ind i kategorien ‘Krydderier’ lige her og gå på smagsopdagelse.

Velbekomme.

 

Du skal bruge:

Til 4-6 personer

  • 500 g hakket oksekød
  • 100 g chorizopølse
  • 0,5 tsk. Chili snittet med kerner
  • 3 spsk løg hakket
  • 2 spsk hvidløg hakket
  • 3-4 gulerødder
  • 1 squash
  • 2 glas tomatpassata
  • 1-2 dåser hakkede tomater
  • 1-2 spsk Basilikum
  • Lasagneplader
  • 2 spsk olivenolie
  • 500 ml mornay sauce
  • Rasp
  • 100 g smør til toppen
  • Salt og peber 

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 200 grader og lad den varme op, mens du laver sovsen.
  2. Opblød hakket løg og hakket hvidløg i en lille skål med lidt koldt vand.
  3. Varm en stor gryde op med olie i og svits løg, hvidløg og chiliflager.
  4. Skær chorizopølsen i tern og tilsæt til gryden.
  5. Tilsæt lidt efter dit hakkede oksekød og brun kødet.
  6. Når kødet er brunet, tilsættes tomatpassata, og hakkede tomater.
  7. Lad det koge op, mens du river squash og gulerødder.
  8. Tilsæt revet squash og gulerod, samt basilikum til sovsen og lad den simre ved svag varme i 15 min.
  9. Smør et stort ovnfast fad med smør, olie eller magarine.
  10. Hæld lidt mornay sauce i bunden af fadet og læg lasagneplader ovenpå.
  11. Herefter samles lasagnen med skiftevis kødsovs, mornay sauce og lasagneplader.
  12. Pres gerne retten godt sammen undervejs, så du kan få flere lag med lasagneplader.
  13. Slut af med et lag kødsovs og mornay sauce.
  14. Drys et lag rasp over hele lasagnen og læg smørklatter fordelt over toppen.
  15. Bag lasagnen i oven ved 200 grader i 35-45 min.
  16. Server med godt brød til.

Hvilke krydderier skal bruges til opskriften?

Chili – Snittet med kerner

39,95 kr.

Basilikum

39,95 kr.

Løg hakket

39,95 kr.

Hakket hvidløg

39,95 kr.

Se opskrifter på kød-fri retter

Guacamole

Er du også fan af den cremede og lækre dip guacamole? Det er vi! Vores guacamolekrydderi er specielt udviklet til at forbedre smagsoplevelsen af guacamole ved at tilføje den perfekte balance af krydderier. De helt rigtige krydderier Guacamole er en...

Gnocchi

Oplev en harmonisk kombination af krydderier og lækker pesto med vores opskrift på gnocchi med salvie. Denne opskrift bringer sammen den bløde og delikate smag af hjemmelavede gnocchi og den autentiske smag af vores Pesto Tapas Salsa fra Vestjyske...

Fettuccine med citronpeber

Leder du efter en simpel, men lækker pastaret, der kan imponere dine smagsløg? - Så er denne fettuccine med citronpeber lige noget for dig! Denne ret er fyldt med smagfulde ingredienser, der komplimenterer hinanden perfekt. Citronpeberet tilføjer...

Bagte auberginer

Auberginer er en alsidig grøntsag, der kan tilberedes på mange forskellige måder. En af de bedste måder at nyde auberginer på, synes vi er ved at bage dem og fylde dem med en lækker og velsmagende blanding af hakket aubergine, tomater, rød og grøn...

Avocadomad med krydderolie

En avocadomad med krydderolie, salt og peber er en fantastisk og sund måde at starte dagen på. Denne lækre ret er nem at tilberede og fyldt med smag og ernæringsværdi. Denne avocado-mad er perfekt som en sund og nærende morgenmad eller frokost. Den...

Burrata

Burrata er en nem og hurtig frokost eller forret, som ikke mindst også er smagfuld og krydret. Vi er gået klassisk til værks med en lækker blød og cremet burrata på sprødt kerne-rugbrød med frisk spinat, toppet af med vores Bruschetta-pesto og...

Misosuppe

Misosuppe er en meget enkel og lækker suppe. Den består af en base, selve suppen, lavet på sojabønnepastaen Miso og en bouillon. Dertil tilføjer man diverse ingredienser - som regel nudler og grøntsager. Suppen kan også indeholde både fisk og kød...

Indisk Dhal

Dhal, dahl eller daal? Kært barn har mange navne og der er åbenbart flere måder at stave til denne lækre indiske ret. For overskuelighedens skyld holder vi os til førstnævnte stavemåde. Dhal er en virkelig lækker indisk ret, typisk lavet med røde...

Pita med hummus og falafel

Pita er både en nem og billig ret, og så smager det bare utroligt lækkert! Hvad end du har lyst til at bage dine egne brød, eller du blot køber dem færdigbagte, er det en nem og lækker spise.I vores version har vi lavet den som en kød fri udgave,...

Halloumi fries

Halloumi fries, oste-fritter, cheesesticks, ostestave... Kært barn har mange navne, og disse halloumi fritter er helt klart et indslag i køkkenet der er værd at prøve! Disse halloumi fries er den skønneste kombination af sprødhed, perfekt afstemte...

Se opskrifter på frokostretter

Bagt avocado med æg og salat

Lækker opskrift på bagt avocado med æg og salat samt rugbrød ved siden. Opskriften er nem at lave og kan spises både som frokost, morgenmad eller til brunch. Retten egner sig også rigtig godt til påskebordet.   God morgenmad eller frokost...

Quesadillas

Gå på opdagelse i det mexicanske køkken med disse lækre quesadillas. Quesadillas er en populær mexicansk ret, der nydes over hele verden, og som kan serveres varme såvel som kolde.De består af en tortilla fyldt med ost og ofte andre ingredienser...

Burrata

Burrata er en nem og hurtig frokost eller forret, som ikke mindst også er smagfuld og krydret. Vi er gået klassisk til værks med en lækker blød og cremet burrata på sprødt kerne-rugbrød med frisk spinat, toppet af med vores Bruschetta-pesto og...

Fettuccine med citronpeber

Leder du efter en simpel, men lækker pastaret, der kan imponere dine smagsløg? - Så er denne fettuccine med citronpeber lige noget for dig! Denne ret er fyldt med smagfulde ingredienser, der komplimenterer hinanden perfekt. Citronpeberet tilføjer...

Rejesalat

Benyt denne nemme rejesalat til enhver anledning. Den egner sig perfekt til forretter og tager kun 10 minutter at lave.

Lakseroulade

Lakseroulade er en lækker måde at få fisk på. Den fede røgede fisk, sammen med den friske spinat og den krydrede, velsmagende flødeost er en skøn kombination, med mange anvendelsesmuligheder. Lakserouladen kan både bruges til at indgå i et...

Empanadas med kylling

Empanadas minder mest af alt om en pirog eller sagt med andre ord - brød med fyld. Ordet empanada stammer det spanske ord empanar som nogenlunde oversættes til paneret. Til empanadas bruges en form for tærtedej. Du kan lave den selv, men du kan...

Pizzasnegle

Vi elsker pizzasnegle! Mest af alt, fordi børnebørnene bliver vældig glade, når der skal laves pizzasnegle. Og i denne her tid, hvor der skal slås meget tid ihjel rundt omkring i børnefamilierne, så får du vores opskrift på pizzasnegle. Vi bruger...

Æggesalat med Hawaii krydderi

En æggesalat, lidt udover det sædvanlige! - Sådan vil vi beskrive denne opskrift på en enkel, men utroligt lækker æggesalat. I æggesalaten skal du kun bruge 4 ingredienser, for at få et virkeligt velsmagende pålæg til dit kolde bord, brunchen,...

Mini pizza

Elsker du også pizza? - Det gør vi!Derfor har vi lavet denne lækre opskrift til dig på skønne minipizzaer, også kendt som pizza bites, som er perfekte til madpakken, en picnic, eller når du har lyst til et lækkert mellemmåltid. De er nemme at lave...

Se opskrifter til fester og gæster

Asiatisk inspireret kylling i karry

Det asiatiske køkken er velkendt for deres mange lækre smagsnuancer, og mange danskere elsker også, at krydre deres madrepertoire med de lidt mere spicy udgaver, som østens retter byder på. Der er ikke sparet på krydderierne - ej heller smagen! Vi...

Hovedret til nytår: Oksesteg med soufflé og gorgonzolasauce

Eksklusiv hovedret til nytår med efterårets råvarer: Oksesteg med kartoffel-jordskokke soufflé, dertilhørende broccolisalat og hjemmelavet gorgonzolasauce.

Spicy suppe med kokosmælk

Vi har været i gang i køkkenet - eller rettere sagt, vores fotograf har været i gang for at lave nye billeder til os. Det blev der en helt ny opskrift ud af, som du hellere end gerne må prøve af og skrive til os, hvad du synes om. Vi er i hvert...

Hovedret til nytår: Grillede oksemørbradbøffer

Lækker hovedret til nytår: Grillede oksemørbradbøffer, rodfrugtgratin, Ciabattabrød med fetacreme, Hjertesalat med ost, chorizo og ristede cashewnødder

Nachos med hjemmelavet guacamole og salsa

Vestjyske Delikatesser har lavet et perfekt svar på en opskrift når det skal være nemt og lækkert: Nachos med hjemmelavet guacamole og salsa

Svampesuppe

Er du også ret glad for suppe? Suppe er en herlig spise, når det begynder at blive koldt udenfor. Vi får derfor især meget suppe om efteråret og vinteren, så varmen rigtig kan få lov til at sprede sig i kroppen.  Vores svampesuppe er især god, hvis...

Andebryst med spidskålssalat

Skal du lave and til mortensaften? Eller måske er en hel and, for meget at lave til juleaften hjemme ved dig? Et andebryst en nem og billig måde at få and på. Kødet er rigt på fedt og det bliver derfor virkelig mørt og saftigt ved tilberedning....

Chokoladebombe med jordbær mousse

Ja, vi indrømmer det blankt! Vi elsker brownie! Og når en luftig og lækker brownie kan kombineres med en let og lækker jordbærmousse, så bliver det ikke ret meget bedre i følge vores maver. Så her får du opskriften på vores chokoladebombe med vores...

Rejesalat

Benyt denne nemme rejesalat til enhver anledning. Den egner sig perfekt til forretter og tager kun 10 minutter at lave.

Grøn risotto med squash, ærter og citron

Vi elsker en god omgang risotto, og derfor har vi været i køkkenet for at lave en lille opskrift til dig her fra det vestjyske køkken. Denne udgave står på et skønt strejf af sommersmag - perfekt til både de varme sommermåneder, men også til de...
Summary
recipe image
Recipe Name
Lasagne à la Olav
Published On

Hvad skal du have til morgenmad, frokost & aftensmad?

Vi har lavet madplan med en række lækre opskrifter til dig.

Hent dine gratis opskrifterne og madplanen her.

You have Successfully Subscribed!

0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage til shoppen