Lasagne à la Olav

Lasagne er en ret de fleste mennesker kan lide! Man kan lave den i et utal af variationer, både med alt slags kød, fisk og kylling, med stort set alle grøntsager, som vegetarisk eller vegansk.

Et utal af variationer

Vores version er en klassisk lasagne med et tvist – opskriften er udviklet af vores gode ven af huset, Olav.
Den krydrede chorizopølse giver den skønneste smag af stærk paprika til retten. Du kan sagtens variere vores version med de grøntsager du har tilgængelige. –  Du kan nemlig bruge vores opskrift som en basis opskrift hvor du kan ændre på kødet (oksekød og chorizopølse) og grøntsagerne (squash og gulerod), men lade de andre elementer være.

Forslag til andre lasagne versioner kan være:

En anden lækker version kan være en fiskelasagne, hvor du undlader tomatsaucen og i stedet laver en krydret mornay sauce med vores fiskekrydderi Fish & moore, laksefilet og spinat. – Mums!

Den klassiske lasagne med mange lag

I vores version presser vi lagene godt sammen mens vi samler lasagnen. Dette giver plads til endnu flere lasagneplader og en god sammenhængende lasagne, du kan skære flotte stykker af.

Et godt tip er at lade lasagnen stå og hvile på køkkenbordet i 10-15 min. efter du har taget den ud af ovnen. Det får lasagnen til at samle sig mere, og så er temperaturen også faldet lidt, så den er lige til at spise.

Vi håber, du har lyst til at prøve vores lasagne af og evt. give dig i kast med at finde lige præcis den version du bedst kan lide.

Velbekomme.

 

Du skal bruge:

Til 4-6 personer

  • 500 g hakket oksekød
  • 100 g chorizopølse
  • 0,5 tsk. Chili snittet med kerner
  • 3 spsk løg hakket
  • 2 spsk hvidløg hakket
  • 3-4 gulerødder
  • 1 squash
  • 2 glas tomatpassata
  • 1-2 dåser hakkede tomater
  • 1-2 spsk Basilikum
  • Lasagneplader
  • 2 spsk olivenolie
  • 500 ml mornay sauce
  • Rasp
  • 100 g smør til toppen
  • Salt og peber 

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 200 grader og lad den varme op, mens du laver sovsen.
  2. Opblød hakket løg og hakket hvidløg i en lille skål med lidt koldt vand.
  3. Varm en stor gryde op med olie i og svits løg, hvidløg og chiliflager.
  4. Skær chorizopølsen i tern og tilsæt til gryden.
  5. Tilsæt lidt efter dit hakkede oksekød og brun kødet.
  6. Når kødet er brunet, tilsættes tomatpassata, og hakkede tomater.
  7. Lad det koge op, mens du river squash og gulerødder.
  8. Tilsæt revet squash og gulerod, samt basilikum til sovsen og lad den simre ved svag varme i 15 min.
  9. Smør et stort ovnfast fad med smør, olie eller magarine.
  10. Hæld lidt mornay sauce i bunden af fadet og læg lasagneplader ovenpå.
  11. Herefter samles lasagnen med skiftevis kødsovs, mornay sauce og lasagneplader.
  12. Pres gerne retten godt sammen undervejs, så du kan få flere lag med lasagneplader.
  13. Slut af med et lag kødsovs og mornay sauce.
  14. Drys et lag rasp over hele lasagnen og læg smørklatter fordelt over toppen.
  15. Bag lasagnen i oven ved 200 grader i 35-45 min.
  16. Server med godt brød til.

Hvilke krydderier skal bruges til opskriften?

Chili – Snittet med kerner

39,95 kr.

Basilikum

39,95 kr.

Løg hakket

39,95 kr.

Hakket hvidløg

39,95 kr.

Se opskrifter på kød-fri retter

Burrata

Burrata er en nem og hurtig frokost eller forret, som ikke mindst også er smagfuld og krydret. Vi er gået klassisk til værks med en lækker blød og cremet burrata på sprødt kerne-rugbrød med frisk spinat, toppet af med vores Bruschetta-pesto og...

Misosuppe

Misosuppe er en meget enkel og lækker suppe. Den består af en base, selve suppen, lavet på sojabønnepastaen Miso og en bouillon. Dertil tilføjer man diverse ingredienser - som regel nudler og grøntsager. Suppen kan også indeholde både fisk og kød...

Indisk Dhal

Dhal, dahl eller daal? Kært barn har mange navne og der er åbenbart flere måder at stave til denne lækre indiske ret. For overskuelighedens skyld holder vi os til førstnævnte stavemåde. Dhal er en virkelig lækker indisk ret, typisk lavet med røde...

Pita med hummus og falafel

Pita er både en nem og billig ret, og så smager det bare utroligt lækkert! Hvadend du har lyst til at bage dine egne brød, eller du blot køber dem færdigbagte, er det en nem og lækker spise.I vores version har vi lavet den som en kødfri udgave, med...

Halloumi fries

Halloumi fries, oste-fritter, cheesesticks, ostestave... Kært barn har mange navne, og disse halloumi fritter er helt klart et indslag i køkkenet der er værd at prøve! Disse halloumi fries er den skønneste kombination af sprødhed, perfekt afstemte...

Elotes (grillet majs med topping)

Elotes - Hvad er det? Måske har du hørt om dem før - måske har du aldrig hørt det ord før - uanset gennemgår vi lige kort hvad de egentlig er. Elotes er i al sin enkelhed majskolber, der enten er grillede eller kogte, og derefter serveret med...

Halloumi Grillspyd

Grillspyd er så lækkert og kombinationsmulighederne er utallige!Vi har her lavet en version der er kød-fri, men med den lækre måltidsost Halloumi. Grillspydene kan nydes som hovedret eller som tilbehør til aftensmaden. I denne opskrift er der ikke...

Tortillapizza med pesto

Når det skal være nemt, men stadig lækkert er tortillapizzaer et rigtig godt bud! Tortillapizzaer er blevet mere og mere populære, hvilket vi godt kan forstå, da de både er nemme at lave, smager virkelig godt og så sparer du endda en del på...

Tortilla med bønnemos

Vegi-tortillas med bønnemos er simpelthen en fantastisk lækker ret, hvis frokosten lige skal piftes lidt op, eller aftensmaden skal være nem og sund. Bønnemosen er nem at lave i forvejen, og vi plejer faktisk at lave en stor portion, så der er...

Vodka penne med mascarpone og peber rosé

Super lækker vodka penne, som smager himmelsk. Retten er perfek til børnefri weekend eller date-night med kæresten eller ægtefællen. Holder I parmiddag, vil denne ret også være et godt bud på den perfekte start på en god og sjov aften med...

Se opskrifter på frokostretter

Tortilla med bønnemos

Vegi-tortillas med bønnemos er simpelthen en fantastisk lækker ret, hvis frokosten lige skal piftes lidt op, eller aftensmaden skal være nem og sund. Bønnemosen er nem at lave i forvejen, og vi plejer faktisk at lave en stor portion, så der er...

Tortillapizza med pesto

Når det skal være nemt, men stadig lækkert er tortillapizzaer et rigtig godt bud! Tortillapizzaer er blevet mere og mere populære, hvilket vi godt kan forstå, da de både er nemme at lave, smager virkelig godt og så sparer du endda en del på...

Nem rejesalat

Benyt denne nemme rejesalat til enhver anledning. Den egner sig perfekt til forretter og tager kun 10 minutter at lave.

Pizzasnegle

Vi elsker pizzasnegle! Mest af alt, fordi børnebørnene bliver vældig glade, når der skal laves pizzasnegle. Og i denne her tid, hvor der skal slås meget tid ihjel rundt omkring i børnefamilierne, så får du vores opskrift på pizzasnegle. Vi bruger...

Empanadas med kylling

Empanadas minder mest af alt om en pirog eller sagt med andre ord - brød med fyld. Ordet empanada stammer det spanske ord empanar som nogenlunde oversættes til paneret. Til empanadas bruges en form for tærtedej. Du kan lave den selv, men du kan...

Quesadillas

Gå på opdagelse i det mexicanske køkken med disse lækre quesadillas. Quesadillas er en traditionel mexicansk spise, som kan nydes såvel varm som kold. Med vores quesadillas med ølbraiserede svinekæber kan du servere en smagsfuld og lækker ret, som...

Rugbrødssandwich

En sandwich i madpakken slår aldrig fejl - og bytter du det hvide brød ud med et grovere brød, eller som her friskbagt rugbrød, får du en mere mættende og fiberrig frokost, der kan holde dig kørende i mange timer. Der er intet som et friskbagt...

Knækbrød med jomfru i det grønne

Lækre knækbrød er noget, de fleste kan lide. Og vi har været i køkkenet for at lave en opskrift til dig. Knækbrødet er nemt at lave, så hvis du mangler en aktivitet til børnene eller noget lækkert til snacktid om eftermiddagen, så er knækbrød med...

Koldhævede boller med smag

Koldhævede boller er en nem og utrolig lækker måde at lave boller på, og så kan de spises til stort set alt. Disse koldhævede boller skal hæve i 8-12 timer - gerne mere, hvis du har tålmodigheden til det.  Disse boller er ikke som helt almindelige...

Mini pizza

Elsker du også pizza? - Det gør vi!Derfor har vi lavet denne lækre opskrift til dig på skønne minipizzaer, også kendt som pizza bites, som er perfekte til madpakken, en picnic, eller når du har lyst til et lækkert mellemmåltid. De er nemme at lave...

Se opskrifter til fester og gæster

Hokkaidosuppe med pulled chicken

Hokkaidosuppe, eller græskarsuppe, er over de seneste par år blevet meget populært og ikke uden grund!Græskarsuppe er både nemt og billigt at lave, og du får den lækreste cremede suppe, der mætter godt. Denne suppeopskrift giver en stor portion...

Chokoladebombe med jordbær mousse

Ja, vi indrømmer det blankt! Vi elsker brownie! Og når en luftig og lækker brownie kan kombineres med en let og lækker jordbærmousse, så bliver det ikke ret meget bedre i følge vores maver. Så her får du opskriften på vores chokoladebombe med vores...

Svampesuppe

Er du også ret glad for suppe? Suppe er en herlig spise, når det begynder at blive koldt udenfor. Vi får derfor især meget suppe om efteråret og vinteren, så varmen rigtig kan få lov til at sprede sig i kroppen.  Vores svampesuppe er især god, hvis...

Nachos med hjemmelavet guacamole og salsa

Vestjyske Delikatesser har lavet et perfekt svar på en opskrift når det skal være nemt og lækkert: Nachos med hjemmelavet guacamole og salsa

Lakseroulade

Lakseroulade er en lækker måde at få fisk på. Den fede røgede fisk, sammen med den friske spinat og den krydrede, velsmagende flødeost er en skøn kombination, med mange anvendelsesmuligheder. Lakserouladen kan både bruges til at indgå i et...

Hovedret til nytår: Grillede oksemørbradbøffer

Lækker hovedret til nytår: Grillede oksemørbradbøffer, rodfrugtgratin, Ciabattabrød med fetacreme, Hjertesalat med ost, chorizo og ristede cashewnødder

Forret til nytår – tapas

Tapas kan alle være med på og er en perfekt forret til nytår. Der er uendeligt mange muligheder. Vi har samlet et par stykker her.

Grøn risotto med squash, ærter og citron

Vi elsker en god omgang risotto, og derfor har vi været i køkkenet for at lave en lille opskrift til dig her fra det vestjyske køkken. Denne udgave står på et skønt strejf af sommersmag - perfekt til både de varme sommermåneder, men også til de...

Burrata

Burrata er en nem og hurtig frokost eller forret, som ikke mindst også er smagfuld og krydret. Vi er gået klassisk til værks med en lækker blød og cremet burrata på sprødt kerne-rugbrød med frisk spinat, toppet af med vores Bruschetta-pesto og...

Gyoza: Japansk dumbling med svinekød

Gyoza er en japansk dumpling, som er en halvmåneformede dampet dumpling, som pandesteges og er fyldt med hakket svinekød og grøntsager. Dumplings er en populær kategori i det asiatiske køkken, og er samtidig blevet utrolig populært i Danmark på...
Summary
recipe image
Recipe Name
Lasagne à la Olav
Published On

Hvad skal du have til morgenmad, frokost & aftensmad?

Vi har lavet madplan med en række lækre opskrifter til dig.

Hent dine gratis opskrifterne og madplanen her.

You have Successfully Subscribed!

0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage til shoppen