Lasagne à la Olav

Lasagne er en ret de fleste mennesker kan lide! Man kan lave den i et utal af variationer, både med alt slags kød, fisk og kylling, med stort set alle grøntsager, som vegetarisk eller vegansk.
Et utal af variationer
Vores version er en klassisk lasagne med et tvist – opskriften er udviklet af vores gode ven af huset, Olav.
Den krydrede chorizopølse giver den skønneste smag af stærk paprika til retten. Du kan sagtens variere vores version med de grøntsager du har tilgængelige. – Du kan nemlig bruge vores opskrift som en basis opskrift hvor du kan ændre på kødet (oksekød og chorizopølse) og grøntsagerne (squash og gulerod), men lade de andre elementer være.
Forslag til andre lasagne versioner kan være:
- Hakket kyllingekød, bacon, spinat og finthakket hvidkål (og en smule fyr og flamme)
- Hakket kalv og flæsk, majs, gulerødder (og mexi krydderi)
- Hakket oksekød, baked beans, kidneybeans (chili con carne krydderi og knuste nachos på toppen)
En anden lækker version kan være en fiskelasagne, hvor du undlader tomatsaucen og i stedet laver en krydret mornay sauce med vores fiskekrydderi Fish & moore, laksefilet og spinat. – Mums!
Den klassiske lasagne med mange lag
I vores version presser vi lagene godt sammen mens vi samler lasagnen. Dette giver plads til endnu flere lasagneplader og en god sammenhængende lasagne, du kan skære flotte stykker af.
Et godt tip er at lade lasagnen stå og hvile på køkkenbordet i 10-15 min. efter du har taget den ud af ovnen. Det får lasagnen til at samle sig mere, og så er temperaturen også faldet lidt, så den er lige til at spise.
Vi håber, du har lyst til at prøve vores lasagne af og evt. give dig i kast med at finde lige præcis den version du bedst kan lide.
Skal du bruge flere lækre blandinger og basiskrydderier til krydderihylden? Så hop ind i kategorien ‘Krydderier’ lige her og gå på smagsopdagelse.
Velbekomme.
Du skal bruge:
Til 4-6 personer
- 500 g hakket oksekød
- 100 g chorizopølse
- 0,5 tsk. Chili snittet med kerner
- 3 spsk løg hakket
- 2 spsk hvidløg hakket
- 3-4 gulerødder
- 1 squash
- 2 glas tomatpassata
- 1-2 dåser hakkede tomater
- 1-2 spsk Basilikum
- Lasagneplader
- 2 spsk olivenolie
- 500 ml mornay sauce
- Rasp
- 100 g smør til toppen
- Salt og peber
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 200 grader og lad den varme op, mens du laver sovsen.
- Opblød hakket løg og hakket hvidløg i en lille skål med lidt koldt vand.
- Varm en stor gryde op med olie i og svits løg, hvidløg og chiliflager.
- Skær chorizopølsen i tern og tilsæt til gryden.
- Tilsæt lidt efter dit hakkede oksekød og brun kødet.
- Når kødet er brunet, tilsættes tomatpassata, og hakkede tomater.
- Lad det koge op, mens du river squash og gulerødder.
- Tilsæt revet squash og gulerod, samt basilikum til sovsen og lad den simre ved svag varme i 15 min.
- Smør et stort ovnfast fad med smør, olie eller magarine.
- Hæld lidt mornay sauce i bunden af fadet og læg lasagneplader ovenpå.
- Herefter samles lasagnen med skiftevis kødsovs, mornay sauce og lasagneplader.
- Pres gerne retten godt sammen undervejs, så du kan få flere lag med lasagneplader.
- Slut af med et lag kødsovs og mornay sauce.
- Drys et lag rasp over hele lasagnen og læg smørklatter fordelt over toppen.
- Bag lasagnen i oven ved 200 grader i 35-45 min.
- Server med godt brød til.
Hvilke krydderier skal bruges til opskriften?
Se opskrifter på kød-fri retter
Se opskrifter på frokostretter
Se opskrifter til fester og gæster
