Lasagne à la Olav

Lasagne er en ret de fleste mennesker kan lide! Man kan lave den i et utal af variationer, både med alt slags kød, fisk og kylling, med stort set alle grøntsager, som vegetarisk eller vegansk.

Et utal af variationer

Vores version er en klassisk lasagne med et tvist – opskriften er udviklet af vores gode ven af huset, Olav.
Den krydrede chorizopølse giver den skønneste smag af stærk paprika til retten. Du kan sagtens variere vores version med de grøntsager du har tilgængelige. –  Du kan nemlig bruge vores opskrift som en basis opskrift hvor du kan ændre på kødet (oksekød og chorizopølse) og grøntsagerne (squash og gulerod), men lade de andre elementer være.

Forslag til andre lasagne versioner kan være:

En anden lækker version kan være en fiskelasagne, hvor du undlader tomatsaucen og i stedet laver en krydret mornay sauce med vores fiskekrydderi Fish & moore, laksefilet og spinat. – Mums!

Den klassiske lasagne med mange lag

I vores version presser vi lagene godt sammen mens vi samler lasagnen. Dette giver plads til endnu flere lasagneplader og en god sammenhængende lasagne, du kan skære flotte stykker af.

Et godt tip er at lade lasagnen stå og hvile på køkkenbordet i 10-15 min. efter du har taget den ud af ovnen. Det får lasagnen til at samle sig mere, og så er temperaturen også faldet lidt, så den er lige til at spise.

Vi håber, du har lyst til at prøve vores lasagne af og evt. give dig i kast med at finde lige præcis den version du bedst kan lide.

Skal du bruge flere lækre blandinger og basiskrydderier til krydderihylden? Så hop ind i kategorien ‘Krydderier’ lige her og gå på smagsopdagelse.

Velbekomme.

 

Du skal bruge:

Til 4-6 personer

  • 500 g hakket oksekød
  • 100 g chorizopølse
  • 0,5 tsk. Chili snittet med kerner
  • 3 spsk løg hakket
  • 2 spsk hvidløg hakket
  • 3-4 gulerødder
  • 1 squash
  • 2 glas tomatpassata
  • 1-2 dåser hakkede tomater
  • 1-2 spsk Basilikum
  • Lasagneplader
  • 2 spsk olivenolie
  • 500 ml mornay sauce
  • Rasp
  • 100 g smør til toppen
  • Salt og peber 

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 200 grader og lad den varme op, mens du laver sovsen.
  2. Opblød hakket løg og hakket hvidløg i en lille skål med lidt koldt vand.
  3. Varm en stor gryde op med olie i og svits løg, hvidløg og chiliflager.
  4. Skær chorizopølsen i tern og tilsæt til gryden.
  5. Tilsæt lidt efter dit hakkede oksekød og brun kødet.
  6. Når kødet er brunet, tilsættes tomatpassata, og hakkede tomater.
  7. Lad det koge op, mens du river squash og gulerødder.
  8. Tilsæt revet squash og gulerod, samt basilikum til sovsen og lad den simre ved svag varme i 15 min.
  9. Smør et stort ovnfast fad med smør, olie eller magarine.
  10. Hæld lidt mornay sauce i bunden af fadet og læg lasagneplader ovenpå.
  11. Herefter samles lasagnen med skiftevis kødsovs, mornay sauce og lasagneplader.
  12. Pres gerne retten godt sammen undervejs, så du kan få flere lag med lasagneplader.
  13. Slut af med et lag kødsovs og mornay sauce.
  14. Drys et lag rasp over hele lasagnen og læg smørklatter fordelt over toppen.
  15. Bag lasagnen i oven ved 200 grader i 35-45 min.
  16. Server med godt brød til.

Hvilke krydderier skal bruges til opskriften?

Chili – Snittet med kerner

45,00 kr.

Privat: Basilikum

39,95 kr.

Privat: Løg hakket

39,95 kr.

Privat: Hakket hvidløg

39,95 kr.

Se opskrifter på kød-fri retter

Guacamole

Er du også fan af den cremede og lækre dip guacamole? Det er vi! Vores guacamolekrydderi er specielt udviklet til at forbedre smagsoplevelsen af guacamole ved at tilføje den perfekte balance af krydderier. De helt rigtige krydderier Guacamole er en...

Gnocchi

Oplev en harmonisk kombination af krydderier og lækker pesto med vores opskrift på gnocchi med salvie. Denne opskrift bringer sammen den bløde og delikate smag af hjemmelavede gnocchi og den autentiske smag af vores Pesto Tapas Salsa fra Vestjyske...

Fettuccine med citronpeber

Leder du efter en simpel, men lækker pastaret, der kan imponere dine smagsløg? - Så er denne fettuccine med citronpeber lige noget for dig! Denne ret er fyldt med smagfulde ingredienser, der komplimenterer hinanden perfekt. Citronpeberet tilføjer...

Bagte auberginer

Auberginer er en alsidig grøntsag, der kan tilberedes på mange forskellige måder. En af de bedste måder at nyde auberginer på, synes vi er ved at bage dem og fylde dem med en lækker og velsmagende blanding af hakket aubergine, tomater, rød og grøn...

Avocadomad med krydderolie

En avocadomad med krydderolie, salt og peber er en fantastisk og sund måde at starte dagen på. Denne lækre ret er nem at tilberede og fyldt med smag og ernæringsværdi. Denne avocado-mad er perfekt som en sund og nærende morgenmad eller frokost. Den...

Burrata

Burrata er en nem og hurtig frokost eller forret, som ikke mindst også er smagfuld og krydret. Vi er gået klassisk til værks med en lækker blød og cremet burrata på sprødt kerne-rugbrød med frisk spinat, toppet af med vores Bruschetta-pesto og...

Misosuppe

Misosuppe er en meget enkel og lækker suppe. Den består af en base, selve suppen, lavet på sojabønnepastaen Miso og en bouillon. Dertil tilføjer man diverse ingredienser - som regel nudler og grøntsager. Suppen kan også indeholde både fisk og kød...

Indisk Dhal

Dhal, dahl eller daal? Kært barn har mange navne og der er åbenbart flere måder at stave til denne lækre indiske ret. For overskuelighedens skyld holder vi os til førstnævnte stavemåde. Dhal er en virkelig lækker indisk ret, typisk lavet med røde...

Pita med hummus og falafel

Pita er både en nem og billig ret, og så smager det bare utroligt lækkert! Hvad end du har lyst til at bage dine egne brød, eller du blot køber dem færdigbagte, er det en nem og lækker spise.I vores version har vi lavet den som en kød fri udgave,...

Halloumi fries

Halloumi fries, oste-fritter, cheesesticks, ostestave... Kært barn har mange navne, og disse halloumi fritter er helt klart et indslag i køkkenet der er værd at prøve! Disse halloumi fries er den skønneste kombination af sprødhed, perfekt afstemte...

Se opskrifter på frokostretter

Burrata

Burrata er en nem og hurtig frokost eller forret, som ikke mindst også er smagfuld og krydret. Vi er gået klassisk til værks med en lækker blød og cremet burrata på sprødt kerne-rugbrød med frisk spinat, toppet af med vores Bruschetta-pesto og...

Bagel med ramsløg og Philadelphia ost

Du skal bruge: Til 1 bagel Bagel Salat og grøntsager, såsom tomater, agurk, avocado, rødløg og rucola. Røget laks (du kan også bruge rejer) Philadelphia ost Ramsløg krydderi Sådan gør du: Læg 1 spsk. tørret ramsløg i en skål med lidt koldt vand, og...

Rejesalat

Benyt denne nemme rejesalat til enhver anledning. Den egner sig perfekt til forretter og tager kun 10 minutter at lave.

Pita med hummus og falafel

Pita er både en nem og billig ret, og så smager det bare utroligt lækkert! Hvad end du har lyst til at bage dine egne brød, eller du blot køber dem færdigbagte, er det en nem og lækker spise.I vores version har vi lavet den som en kød fri udgave,...

Guacamole

Er du også fan af den cremede og lækre dip guacamole? Det er vi! Vores guacamolekrydderi er specielt udviklet til at forbedre smagsoplevelsen af guacamole ved at tilføje den perfekte balance af krydderier. De helt rigtige krydderier Guacamole er en...

Quesadillas

Gå på opdagelse i det mexicanske køkken med disse lækre quesadillas. Quesadillas er en populær mexicansk ret, der nydes over hele verden, og som kan serveres varme såvel som kolde.De består af en tortilla fyldt med ost og ofte andre ingredienser...

Fettuccine med citronpeber

Leder du efter en simpel, men lækker pastaret, der kan imponere dine smagsløg? - Så er denne fettuccine med citronpeber lige noget for dig! Denne ret er fyldt med smagfulde ingredienser, der komplimenterer hinanden perfekt. Citronpeberet tilføjer...

Koldhævede boller med smag

Koldhævede boller er en nem og utrolig lækker måde at lave boller på, og så kan de spises til stort set alt. Disse koldhævede boller skal hæve i 8-12 timer - gerne mere, hvis du har tålmodigheden til det.  Disse boller er ikke som helt almindelige...

Knækbrød med jomfru i det grønne

Lækre knækbrød er noget, de fleste kan lide. Og vi har været i køkkenet for at lave en opskrift til dig. Knækbrødet er nemt at lave, så hvis du mangler en aktivitet til børnene eller noget lækkert til snacktid om eftermiddagen, så er knækbrød med...

Rugbrødssandwich

En sandwich i madpakken slår aldrig fejl - og bytter du det hvide brød ud med et grovere brød, eller som her friskbagt rugbrød, får du en mere mættende og fiberrig frokost, der kan holde dig kørende i mange timer. Der er intet som et friskbagt...

Se opskrifter til fester og gæster

Asiatisk inspireret kylling i karry

Det asiatiske køkken er velkendt for deres mange lækre smagsnuancer, og mange danskere elsker også, at krydre deres madrepertoire med de lidt mere spicy udgaver, som østens retter byder på. Der er ikke sparet på krydderierne - ej heller smagen! Vi...

Hokkaidosuppe med pulled chicken

Hokkaidosuppe, eller græskarsuppe, er over de seneste par år blevet meget populært og ikke uden grund!Græskarsuppe er både nemt og billigt at lave, og du får den lækreste cremede suppe, der mætter godt. Denne suppeopskrift giver en stor portion...

Indisk Dhal

Dhal, dahl eller daal? Kært barn har mange navne og der er åbenbart flere måder at stave til denne lækre indiske ret. For overskuelighedens skyld holder vi os til førstnævnte stavemåde. Dhal er en virkelig lækker indisk ret, typisk lavet med røde...

Spicy suppe med kokosmælk

Vi har været i gang i køkkenet - eller rettere sagt, vores fotograf har været i gang for at lave nye billeder til os. Det blev der en helt ny opskrift ud af, som du hellere end gerne må prøve af og skrive til os, hvad du synes om. Vi er i hvert...

Panna cotta med havtorn

Vestjyske Delikatesser giver dig her et forslag, til en traditionel dessert til nytår. Du kan lave den dagen før. Det bliver den faktisk en anelse bedre af.

Hovedret til nytår: Oksesteg med soufflé og gorgonzolasauce

Eksklusiv hovedret til nytår med efterårets råvarer: Oksesteg med kartoffel-jordskokke soufflé, dertilhørende broccolisalat og hjemmelavet gorgonzolasauce.

Grøn risotto med squash, ærter og citron

Vi elsker en god omgang risotto, og derfor har vi været i køkkenet for at lave en lille opskrift til dig her fra det vestjyske køkken. Denne udgave står på et skønt strejf af sommersmag - perfekt til både de varme sommermåneder, men også til de...

Svampesuppe

Er du også ret glad for suppe? Suppe er en herlig spise, når det begynder at blive koldt udenfor. Vi får derfor især meget suppe om efteråret og vinteren, så varmen rigtig kan få lov til at sprede sig i kroppen.  Vores svampesuppe er især god, hvis...

Hovedret til nytår: Grillede oksemørbradbøffer

Lækker hovedret til nytår: Grillede oksemørbradbøffer, rodfrugtgratin, Ciabattabrød med fetacreme, Hjertesalat med ost, chorizo og ristede cashewnødder

Chokoladekage med hvid ganache

En lækker og delikat dessert til Nytår, som dine gæster vil elske dig for: Chokoladekage med Hvid ganache – prøv opskriften her!

Summary
recipe image
Recipe Name
Lasagne à la Olav
Published On
0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage til shoppen