Kartoffelmad med lakserilette og krydderolie

En klassisk kartoffelmad – opgraderet med et tvist af cremet lakserilette, Krydderolie grønsalat fra Vestjyske Delikatesser samt purløg. En sund og nem frokost gjort overdådig og lidt udover det sædvanlige. Det her er ikke en rugbrødsmad, du bliver træt af i madpakken lige foreløbig.

Lakseriletten er lavet med varmrøget laks, rødløg, citron og bordets bedste sennep, så den får en lækker krydret smag, der skaber nuancer overfor den ellers milde smag, som kartofler har. Dertil er vores Krydderolie grønsalat lavet på koldpresset rapsolie, hvidløg, salt, løg, persille, basilikum og oregano, som går perfekt til både laks og kartoffel.

Top din kartoffelmad af med friskplukket purløg og krydre med salt og peber.

Lakseriletten og rugbrødet kan laves i forvejen – eller du kan købe et rugbrød frem for selv at bage et, så du nemt kan lave en hurtig og mættende frokost.

Ekstra tilbehør

Hvis du vil opgradere din kartoffelmad yderligere og gøre den endnu mere overdådig af lækre smage eventuelt til frokostgæster eller til en lækker aftensmad, så kan du supplere maden med kapers, spinat, syltede rødløg, avokado og/eller asparges.

Derudover kan du også istedet for vores Krydderolie grønsalat bruge vores Krydderolie citron, hvis du er vild med et syrligt tvist til laksen og kartoffel.

Velbekomme.

Du skal bruge:

Til 4 personer

Varmrøget lakserilette

  • 200 g varmrøget laks
  • 1/2 rødløg
  • 1/2 bundt purløg
  • 0,5 dl cremefraiche 38%
  • 3 spsk. mayonnaise
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1/2 tsk. bordets bedste sennep

Topping

Rugbrød

  • 25 g gær
  • 3 dl vand
  • 65 g solsikkekerner
  • 50 g hørfrø
  • 60 g græskarkerner
  • 200 g skårne rugkerner
  • 100 g fuldkornshvedemel
  • 375 g rugmel
  • 0,5 l yoghurt naturel
  • 75 g hvedemel
  • 12 g salt

 

    Sådan gør du:

    Varmrøget lakserilette

    1. Sørg for at laksen er fri for skind.
    2. Findel kødet med en gaffel
    3. Hak rødløg og purløg i fine stykker
    4. Rør cremefraiche sammen med mayonnaise, citronsaft og sennep i en skål for sig.
    5. Smag til med salt og peber
    6. Vend laks, rødløg og purløg sammen med cremefraiche-blandingen

    Rugbrødet

    1. Opløs gæren i vandet.
    2. Tilsæt kerner (gem lidt græskarkerner til at drysse ovenpå dit brød), salt og yoghurt. Rør det godt sammen.
    3. Tilsæt alt melet og rør det sammen med en ske – hvis man har en røremaskine kan denne også bruges.
    4. Lad dejen stå og hæve i skålen i 1 time.
    5. Kom dejen op i rugbrødsformen.
    6. Lad rugbrødet hæve i formen i ca. 30 minutter et lunt sted.
    7. Pensl med lidt vand på toppen og drys med græskarkerner.
    8. Varm ovnen op, til 200 grader varmluft. Når ovnen er varm sættes rugbrødet i ovnen og temperaturen sænkes til 160 grader varmluft.
    9. Bag rugbrødet i 75 min.

    Topping

    1. Saml alle dele til rugbrødsmaden med en bund af rugbrøg og lakserilette
    2. Derefter nogle skiver af kogte kartofler
    3. Top af med purløg, salt og peber

    Hvilke krydderier skal bruges til opskriften?

    Krydderolie Grønsalat

    50,00 kr.

    Krydderolie Citron

    50,00 kr.

    Bordets bedste sennep

    50,00 kr.

    Se opskrifter på kød-fri retter

    Guacamole

    Er du også fan af den cremede og lækre dip guacamole? Det er vi! Vores guacamolekrydderi er specielt udviklet til at forbedre smagsoplevelsen af guacamole ved at tilføje den perfekte balance af krydderier. De helt rigtige krydderier Guacamole er en...

    Gnocchi

    Oplev en harmonisk kombination af krydderier og lækker pesto med vores opskrift på gnocchi med salvie. Denne opskrift bringer sammen den bløde og delikate smag af hjemmelavede gnocchi og den autentiske smag af vores Pesto Tapas Salsa fra Vestjyske...

    Fettuccine med citronpeber

    Leder du efter en simpel, men lækker pastaret, der kan imponere dine smagsløg? - Så er denne fettuccine med citronpeber lige noget for dig! Denne ret er fyldt med smagfulde ingredienser, der komplimenterer hinanden perfekt. Citronpeberet tilføjer...

    Bagte auberginer

    Auberginer er en alsidig grøntsag, der kan tilberedes på mange forskellige måder. En af de bedste måder at nyde auberginer på, synes vi er ved at bage dem og fylde dem med en lækker og velsmagende blanding af hakket aubergine, tomater, rød og grøn...

    Avocadomad med krydderolie

    En avocadomad med krydderolie, salt og peber er en fantastisk og sund måde at starte dagen på. Denne lækre ret er nem at tilberede og fyldt med smag og ernæringsværdi. Denne avocado-mad er perfekt som en sund og nærende morgenmad eller frokost. Den...

    Burrata

    Burrata er en nem og hurtig frokost eller forret, som ikke mindst også er smagfuld og krydret. Vi er gået klassisk til værks med en lækker blød og cremet burrata på sprødt kerne-rugbrød med frisk spinat, toppet af med vores Bruschetta-pesto og...

    Misosuppe

    Misosuppe er en meget enkel og lækker suppe. Den består af en base, selve suppen, lavet på sojabønnepastaen Miso og en bouillon. Dertil tilføjer man diverse ingredienser - som regel nudler og grøntsager. Suppen kan også indeholde både fisk og kød...

    Indisk Dhal

    Dhal, dahl eller daal? Kært barn har mange navne og der er åbenbart flere måder at stave til denne lækre indiske ret. For overskuelighedens skyld holder vi os til førstnævnte stavemåde. Dhal er en virkelig lækker indisk ret, typisk lavet med røde...

    Pita med hummus og falafel

    Pita er både en nem og billig ret, og så smager det bare utroligt lækkert! Hvad end du har lyst til at bage dine egne brød, eller du blot køber dem færdigbagte, er det en nem og lækker spise.I vores version har vi lavet den som en kød fri udgave,...

    Halloumi fries

    Halloumi fries, oste-fritter, cheesesticks, ostestave... Kært barn har mange navne, og disse halloumi fritter er helt klart et indslag i køkkenet der er værd at prøve! Disse halloumi fries er den skønneste kombination af sprødhed, perfekt afstemte...

    Se opskrifter på frokostretter

    Bagt avocado med æg og salat

    Lækker opskrift på bagt avocado med æg og salat samt rugbrød ved siden. Opskriften er nem at lave og kan spises både som frokost, morgenmad eller til brunch. Retten egner sig også rigtig godt til påskebordet.   God morgenmad eller frokost...

    Gnocchi

    Oplev en harmonisk kombination af krydderier og lækker pesto med vores opskrift på gnocchi med salvie. Denne opskrift bringer sammen den bløde og delikate smag af hjemmelavede gnocchi og den autentiske smag af vores Pesto Tapas Salsa fra Vestjyske...

    Quesadillas

    Gå på opdagelse i det mexicanske køkken med disse lækre quesadillas. Quesadillas er en populær mexicansk ret, der nydes over hele verden, og som kan serveres varme såvel som kolde.De består af en tortilla fyldt med ost og ofte andre ingredienser...

    Burrata

    Burrata er en nem og hurtig frokost eller forret, som ikke mindst også er smagfuld og krydret. Vi er gået klassisk til værks med en lækker blød og cremet burrata på sprødt kerne-rugbrød med frisk spinat, toppet af med vores Bruschetta-pesto og...

    Avocadomad med krydderolie

    En avocadomad med krydderolie, salt og peber er en fantastisk og sund måde at starte dagen på. Denne lækre ret er nem at tilberede og fyldt med smag og ernæringsværdi. Denne avocado-mad er perfekt som en sund og nærende morgenmad eller frokost. Den...

    Knækbrød med jomfru i det grønne

    Lækre knækbrød er noget, de fleste kan lide. Og vi har været i køkkenet for at lave en opskrift til dig. Knækbrødet er nemt at lave, så hvis du mangler en aktivitet til børnene eller noget lækkert til snacktid om eftermiddagen, så er knækbrød med...

    Mini pizza

    Elsker du også pizza? - Det gør vi!Derfor har vi lavet denne lækre opskrift til dig på skønne minipizzaer, også kendt som pizza bites, som er perfekte til madpakken, en picnic, eller når du har lyst til et lækkert mellemmåltid. De er nemme at lave...

    Pizzasnegle

    Vi elsker pizzasnegle! Mest af alt, fordi børnebørnene bliver vældig glade, når der skal laves pizzasnegle. Og i denne her tid, hvor der skal slås meget tid ihjel rundt omkring i børnefamilierne, så får du vores opskrift på pizzasnegle. Vi bruger...

    Bagel med ramsløg og Philadelphia ost

    Du skal bruge: Til 1 bagel Bagel Salat og grøntsager, såsom tomater, agurk, avocado, rødløg og rucola. Røget laks (du kan også bruge rejer) Philadelphia ost Ramsløg krydderi Sådan gør du: Læg 1 spsk. tørret ramsløg i en skål med lidt koldt vand, og...

    Tortillapizza med pesto

    Når det skal være nemt, men stadig lækkert er tortillapizzaer et rigtig godt bud! Tortillapizzaer er blevet mere og mere populære, hvilket vi godt kan forstå, da de både er nemme at lave, smager virkelig godt og så sparer du endda en del på...

    Se opskrifter til fester og gæster

    Burrata

    Burrata er en nem og hurtig frokost eller forret, som ikke mindst også er smagfuld og krydret. Vi er gået klassisk til værks med en lækker blød og cremet burrata på sprødt kerne-rugbrød med frisk spinat, toppet af med vores Bruschetta-pesto og...

    Lakseroulade

    Lakseroulade er en lækker måde at få fisk på. Den fede røgede fisk, sammen med den friske spinat og den krydrede, velsmagende flødeost er en skøn kombination, med mange anvendelsesmuligheder. Lakserouladen kan både bruges til at indgå i et...

    Spicy suppe med kokosmælk

    Vi har været i gang i køkkenet - eller rettere sagt, vores fotograf har været i gang for at lave nye billeder til os. Det blev der en helt ny opskrift ud af, som du hellere end gerne må prøve af og skrive til os, hvad du synes om. Vi er i hvert...

    Forret til nytårsaften: Torsk på bund af gulerodspuré

    Simpel og elegang forret til nytårsaften med traditionel torsk og gulerodspure. Find opskriften her på Vestjyske Delikatesser.

    Andebryst med spidskålssalat

    Skal du lave and til mortensaften? Eller måske er en hel and, for meget at lave til juleaften hjemme ved dig? Et andebryst en nem og billig måde at få and på. Kødet er rigt på fedt og det bliver derfor virkelig mørt og saftigt ved tilberedning....

    Svampesuppe

    Er du også ret glad for suppe? Suppe er en herlig spise, når det begynder at blive koldt udenfor. Vi får derfor især meget suppe om efteråret og vinteren, så varmen rigtig kan få lov til at sprede sig i kroppen.  Vores svampesuppe er især god, hvis...

    Chokoladekage med hvid ganache

    En lækker og delikat dessert til Nytår, som dine gæster vil elske dig for: Chokoladekage med Hvid ganache – prøv opskriften her!

    Asiatisk inspireret kylling i karry

    Det asiatiske køkken er velkendt for deres mange lækre smagsnuancer, og mange danskere elsker også, at krydre deres madrepertoire med de lidt mere spicy udgaver, som østens retter byder på. Der er ikke sparet på krydderierne - ej heller smagen! Vi...

    Grøn risotto med squash, ærter og citron

    Vi elsker en god omgang risotto, og derfor har vi været i køkkenet for at lave en lille opskrift til dig her fra det vestjyske køkken. Denne udgave står på et skønt strejf af sommersmag - perfekt til både de varme sommermåneder, men også til de...

    Oksefilet med cheddar-kartofler

    Lækker og elegant hovedret til nytår som med garanti sende dine gæster hjem mætte. Oksefilet med cheddar, kartofler, bacon-gulerødder og rødvinssauce.

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Kartoffelmad med lakserilette og krydderolie
    Published On
    0
      0
      Kurv
      Din kurv er tomTilbage til shoppen