Kartoffelmad med lakserilette og krydderolie

En klassisk kartoffelmad – opgraderet med et tvist af cremet lakserilette, Krydderolie grønsalat fra Vestjyske Delikatesser samt purløg. En sund og nem frokost gjort overdådig og lidt udover det sædvanlige. Det her er ikke en rugbrødsmad, du bliver træt af i madpakken lige foreløbig.

Lakseriletten er lavet med varmrøget laks, rødløg, citron og bordets bedste sennep, så den får en lækker krydret smag, der skaber nuancer overfor den ellers milde smag, som kartofler har. Dertil er vores Krydderolie grønsalat lavet på koldpresset rapsolie, hvidløg, salt, løg, persille, basilikum og oregano, som går perfekt til både laks og kartoffel.

Top din kartoffelmad af med friskplukket purløg og krydre med salt og peber.

Lakseriletten og rugbrødet kan laves i forvejen – eller du kan købe et rugbrød frem for selv at bage et, så du nemt kan lave en hurtig og mættende frokost.

Ekstra tilbehør

Hvis du vil opgradere din kartoffelmad yderligere og gøre den endnu mere overdådig af lækre smage eventuelt til frokostgæster eller til en lækker aftensmad, så kan du supplere maden med kapers, spinat, syltede rødløg, avokado og/eller asparges.

Derudover kan du også istedet for vores Krydderolie grønsalat bruge vores Krydderolie citron, hvis du er vild med et syrligt tvist til laksen og kartoffel.

Velbekomme.

Du skal bruge:

Til 4 personer

Varmrøget lakserilette

  • 200 g varmrøget laks
  • 1/2 rødløg
  • 1/2 bundt purløg
  • 0,5 dl cremefraiche 38%
  • 3 spsk. mayonnaise
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1/2 tsk. bordets bedste sennep

Topping

Rugbrød

  • 25 g gær
  • 3 dl vand
  • 65 g solsikkekerner
  • 50 g hørfrø
  • 60 g græskarkerner
  • 200 g skårne rugkerner
  • 100 g fuldkornshvedemel
  • 375 g rugmel
  • 0,5 l yoghurt naturel
  • 75 g hvedemel
  • 12 g salt

 

    Sådan gør du:

    Varmrøget lakserilette

    1. Sørg for at laksen er fri for skind.
    2. Findel kødet med en gaffel
    3. Hak rødløg og purløg i fine stykker
    4. Rør cremefraiche sammen med mayonnaise, citronsaft og sennep i en skål for sig.
    5. Smag til med salt og peber
    6. Vend laks, rødløg og purløg sammen med cremefraiche-blandingen

    Rugbrødet

    1. Opløs gæren i vandet.
    2. Tilsæt kerner (gem lidt græskarkerner til at drysse ovenpå dit brød), salt og yoghurt. Rør det godt sammen.
    3. Tilsæt alt melet og rør det sammen med en ske – hvis man har en røremaskine kan denne også bruges.
    4. Lad dejen stå og hæve i skålen i 1 time.
    5. Kom dejen op i rugbrødsformen.
    6. Lad rugbrødet hæve i formen i ca. 30 minutter et lunt sted.
    7. Pensl med lidt vand på toppen og drys med græskarkerner.
    8. Varm ovnen op, til 200 grader varmluft. Når ovnen er varm sættes rugbrødet i ovnen og temperaturen sænkes til 160 grader varmluft.
    9. Bag rugbrødet i 75 min.

    Topping

    1. Saml alle dele til rugbrødsmaden med en bund af rugbrøg og lakserilette
    2. Derefter nogle skiver af kogte kartofler
    3. Top af med purløg, salt og peber

    Hvilke krydderier skal bruges til opskriften?

    Krydderolie Grønsalat

    44,95 kr.

    Krydderolie Citron

    44,95 kr.

    Bordets bedste sennep

    39,95 kr.

    Se opskrifter på kød-fri retter

    Burrata

    Burrata er en nem og hurtig frokost eller forret, som ikke mindst også er smagfuld og krydret. Vi er gået klassisk til værks med en lækker blød og cremet burrata på sprødt kerne-rugbrød med frisk spinat, toppet af med vores Bruschetta-pesto og...

    Misosuppe

    Misosuppe er en meget enkel og lækker suppe. Den består af en base, selve suppen, lavet på sojabønnepastaen Miso og en bouillon. Dertil tilføjer man diverse ingredienser - som regel nudler og grøntsager. Suppen kan også indeholde både fisk og kød...

    Indisk Dhal

    Dhal, dahl eller daal? Kært barn har mange navne og der er åbenbart flere måder at stave til denne lækre indiske ret. For overskuelighedens skyld holder vi os til førstnævnte stavemåde. Dhal er en virkelig lækker indisk ret, typisk lavet med røde...

    Pita med hummus og falafel

    Pita er både en nem og billig ret, og så smager det bare utroligt lækkert! Hvad end du har lyst til at bage dine egne brød, eller du blot køber dem færdigbagte, er det en nem og lækker spise.I vores version har vi lavet den som en kød fri udgave,...

    Halloumi fries

    Halloumi fries, oste-fritter, cheesesticks, ostestave... Kært barn har mange navne, og disse halloumi fritter er helt klart et indslag i køkkenet der er værd at prøve! Disse halloumi fries er den skønneste kombination af sprødhed, perfekt afstemte...

    Elotes (grillet majs med topping)

    Elotes - Hvad er det? Måske har du hørt om dem før - måske har du aldrig hørt det ord før - uanset gennemgår vi lige kort hvad de egentlig er. Elotes er i al sin enkelhed majskolber, der enten er grillede eller kogte, og derefter serveret med...

    Halloumi Grillspyd

    Grillspyd er så lækkert og kombinationsmulighederne er utallige!Vi har her lavet en version der er kød-fri, men med den lækre måltidsost Halloumi. Grillspydene kan nydes som hovedret eller som tilbehør til aftensmaden. I denne opskrift er der ikke...

    Tortillapizza med pesto

    Når det skal være nemt, men stadig lækkert er tortillapizzaer et rigtig godt bud! Tortillapizzaer er blevet mere og mere populære, hvilket vi godt kan forstå, da de både er nemme at lave, smager virkelig godt og så sparer du endda en del på...

    Tortilla med bønnemos

    Vegi-tortillas med bønnemos er simpelthen en fantastisk lækker ret, hvis frokosten lige skal piftes lidt op, eller aftensmaden skal være nem og sund. Bønnemosen er nem at lave i forvejen, og vi plejer faktisk at lave en stor portion, så der er...

    Vodka penne med mascarpone og peber rosé

    Super lækker vodka penne, som smager himmelsk. Retten er perfek til børnefri weekend eller date-night med kæresten eller ægtefællen. Holder I parmiddag, vil denne ret også være et godt bud på den perfekte start på en god og sjov aften med...

    Se opskrifter på frokostretter

    Rugbrødssandwich

    En sandwich i madpakken slår aldrig fejl - og bytter du det hvide brød ud med et grovere brød, eller som her friskbagt rugbrød, får du en mere mættende og fiberrig frokost, der kan holde dig kørende i mange timer. Der er intet som et friskbagt...

    Lakseroulade

    Lakseroulade er en lækker måde at få fisk på. Den fede røgede fisk, sammen med den friske spinat og den krydrede, velsmagende flødeost er en skøn kombination, med mange anvendelsesmuligheder. Lakserouladen kan både bruges til at indgå i et...

    Tortilla med bønnemos

    Vegi-tortillas med bønnemos er simpelthen en fantastisk lækker ret, hvis frokosten lige skal piftes lidt op, eller aftensmaden skal være nem og sund. Bønnemosen er nem at lave i forvejen, og vi plejer faktisk at lave en stor portion, så der er...

    Bagt avocado med æg og salat

    Lækker opskrift på bagt avocado med æg og salat samt rugbrød ved siden. Opskriften er nem at lave og kan spises både som frokost, morgenmad eller til brunch. Retten egner sig også rigtig godt til påskebordet.   God morgenmad eller frokost...

    Æggesalat med Hawaii krydderi

    En æggesalat, lidt udover det sædvanlige! - Sådan vil vi beskrive denne opskrift på en enkel, men utroligt lækker æggesalat. I æggesalaten skal du kun bruge 4 ingredienser, for at få et virkeligt velsmagende pålæg til dit kolde bord, brunchen,...

    Mexicanske tortillas

    Mexicanske tortillas bliver mere og mere populære herhjemme. Det tynde lækre brød kan fyldes med alverdens skøn fyld, og man opnår en nem og lækker ret, på ingen tid! Vi har valgt at lave en helt klassisk udgave, som vi kender det herhjemme, af en...

    Knækbrød med jomfru i det grønne

    Lækre knækbrød er noget, de fleste kan lide. Og vi har været i køkkenet for at lave en opskrift til dig. Knækbrødet er nemt at lave, så hvis du mangler en aktivitet til børnene eller noget lækkert til snacktid om eftermiddagen, så er knækbrød med...

    Empanadas med kylling

    Empanadas minder mest af alt om en pirog eller sagt med andre ord - brød med fyld. Ordet empanada stammer det spanske ord empanar som nogenlunde oversættes til paneret. Til empanadas bruges en form for tærtedej. Du kan lave den selv, men du kan...

    Mini pizza

    Elsker du også pizza? - Det gør vi!Derfor har vi lavet denne lækre opskrift til dig på skønne minipizzaer, også kendt som pizza bites, som er perfekte til madpakken, en picnic, eller når du har lyst til et lækkert mellemmåltid. De er nemme at lave...

    Koldhævede boller med smag

    Koldhævede boller er en nem og utrolig lækker måde at lave boller på, og så kan de spises til stort set alt. Disse koldhævede boller skal hæve i 8-12 timer - gerne mere, hvis du har tålmodigheden til det.  Disse boller er ikke som helt almindelige...

    Se opskrifter til fester og gæster

    Hokkaidosuppe med pulled chicken

    Hokkaidosuppe, eller græskarsuppe, er over de seneste par år blevet meget populært og ikke uden grund!Græskarsuppe er både nemt og billigt at lave, og du får den lækreste cremede suppe, der mætter godt. Denne suppeopskrift giver en stor portion...

    Jomfruhummerhaler med aioli og jordskokke chips

    Elegant forret til nytårsaften, til dig der venter gæster. Find her den perfekte opskrift på Jomfruhummerhaler med aioli og jordskokke chips.

    Gyoza: Japansk dumbling med svinekød

    Gyoza er en japansk dumpling, som er en halvmåneformede dampet dumpling, som pandesteges og er fyldt med hakket svinekød og grøntsager. Dumplings er en populær kategori i det asiatiske køkken, og er samtidig blevet utrolig populært i Danmark på...

    Jordskokkesuppe med chorizo og æble

    Det er ikke nogen hemmelighed, at vi herhjemme er vilde med suppe, både børn såvel som voksne - og derfor vil vi meget gerne dele vores version af jordskokkesuppe med dig. En jordskokkesuppe frisket op med chorizo og æble. Det tager blot 10-15...

    Lakseroulade

    Lakseroulade er en lækker måde at få fisk på. Den fede røgede fisk, sammen med den friske spinat og den krydrede, velsmagende flødeost er en skøn kombination, med mange anvendelsesmuligheder. Lakserouladen kan både bruges til at indgå i et...

    Rejesalat

    Benyt denne nemme rejesalat til enhver anledning. Den egner sig perfekt til forretter og tager kun 10 minutter at lave.

    Tapasbrød

    Tapas er små retter fra den spanske kultur, der traditionelt serveres sammen med drikkevarer og drinks på barer. Tapas er en form for social dining og kan variere fra simple småretter såsom oliven, pesto og mandler til mere omfangsrige retter som...

    Forret til nytår – tapas

    Tapas kan alle være med på og er en perfekt forret til nytår. Der er uendeligt mange muligheder. Vi har samlet et par stykker her.

    Caramel Cheesecake

    Lækker og kendt dessert til nytår. Den er simpel og lige til at gå til. Selve cheesecaken kan oveni købet laves dagen før.

    Grøn risotto med squash, ærter og citron

    Vi elsker en god omgang risotto, og derfor har vi været i køkkenet for at lave en lille opskrift til dig her fra det vestjyske køkken. Denne udgave står på et skønt strejf af sommersmag - perfekt til både de varme sommermåneder, men også til de...
    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Kartoffelmad med lakserilette og krydderolie
    Published On

    Hvad skal du have til morgenmad, frokost & aftensmad?

    Vi har lavet madplan med en række lækre opskrifter til dig.

    Hent dine gratis opskrifterne og madplanen her.

    You have Successfully Subscribed!

    0
      0
      Kurv
      Din kurv er tomTilbage til shoppen