Grillede gulerødder

Grillede gulerødder er et godt bud på lækkert tilbefør til din aftensmad, hvis du skal imponere dine gæster. De grillede gulerødder er nemme og lave og koster heller ikke alverden.

Du kan bruge gulerødder, eller du kan mixe med andre rodfrugter. Blandt andet rødbeder, artistokker, pastinakker eller andre rodfrogter kan anbefales.

Vi anbefaler, at man bruger små gulerødder, da vi synes at det giver det bedste visuelle look, men man kan sagtens bruge almindelige gulerødder, hvis det er dét man har. Så skal de bare have en andelse længere tilberedningstid.

God fornøjelse.

Du skal bruge:

Til 4 personer

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Vask og skrub de små gulerødder og skær eventuelle grimme områder fra. De skal ikke skrælles.
  • Blancher dem i lidt kogende vand, med noget salt, i en gryde i cirka 30 sekunder.
  • Hæld vandet fra og hæld nu kold vand i gryden så du stopper gulerødderne fra at koge videre. Lad dem stå lidt, så de køler af.
  • Skær baconskiverne over i 2 og vikl nu et stykke bacon om hver gulerød så den er så godt dækket som muligt. Er du meget baconglad, kan du selvfølgelig bare bruge et helt stykke.
  • Læg nu bagepapir på en bageplade.
  • Læg ovnristen ovenpå bagepladen. På den måde klæber gulerødderne ikke til bagepapirer. Du kan pensle risten med lidt olie inden brug, så de ikke brænder fast.
  • Læg gulerødderne på risten, der hviler på bagepladen og drys dem med lidt salt.
  • Pensl dem nu forsigtigt med honningen, så de får en flot glans.
  • Sæt dem ind i den forvarmet ovn, og giv dem ca. 25 minutter. Indti du får en lidt mørk baconfarve.
  • Server dine grillede gulerødder som tilbehør til et godt stykke kød.