Chimichurri burgers

Der findes nu ikke noget som en god, hjemmelavet burger!
Chimmichuri
I denne version er der skruet op for smagen, med den argentinske kolde sovs eller krydderurtesalsa, Chimichurri verde.
I Chimmichurri verde er hovedingredienserne persille og hvidløg. Chimmichurien findes også i en rød version kaldet Chimmichuri rojo, hvor hovedingrediensen er peberfrugt.
Chimmichurien er oprindeligt opfundet som en kold sovs til de argentinske cowboys grillede kød – men spørger du os, har salsaen mange anvendelsesmuligheder!
I denne opskrift er vores Chimmichuri verde krydret med koriander – MEN er du en af dem, der bare ikke kan lide koriander, kan du let undlade dette og blot bruge persille.
Brug dine favoritter
Udover Chimmichurien er burgeren holdt helt enkel. Vi har brugt vores yndlings, grønne salat og en god modnet hvid cheddar, som er smeltet ovenpå bøffen på panden.
Skal der ekstra smag i burgeren kan du tilføje friske jalapeños i burgeren. – Brug dine favoritter i smagssammensætningen.
Skal du bruge flere lækre blandinger og basiskrydderier til krydderihylden? Så hop ind i kategorien ‘Krydderier’ lige her og gå på smagsopdagelse.
Du skal bruge:
Til 4 pers.
Chimmichuri
- 1 tsk. Hvidløg hakket
- 1 spsk. Tørret Oregano
- 1 håndfuld frisk koriander
- 1 håndfuld frisk persille
- 1 skalotteløg
- 1 frisk jalapeño chili
- 3-5 spsk. Rapsolie
- 1-2 spsk. Hvidvins- eller æblecidereddike
- Salt og peber
Burger
- 4 burgerboller
- 500 g. Hakket oksekød
- Mayonnaise
- Salat efter eget valg
- Rødløg
- Evt. Jalapeños
Sådan gør du:
Chimmichuri
(Alle ingredienser kan enten hakkes fint eller køres på en foodprocessor.)
- Læg en tsk. hakket hvidløg i blød og lad det trække lidt.
- Skyld frisk koriander og frisk persille
- Blend eller hak og bland; en håndfuld frisk koriander og frisk persille med 1 spsk tørret oregano, 1 skalotteløg, 1 frisk jalapeno chili, 0,5-1 tsk hvidløg hakket, 3-5 spsk rapsolie, 1-2 spsk hvidvins- eller æblecider eddike, salt og peber.
- Juster med olie til du har den ønskede konsistens.
Burger
- Form fire hakkebøffer og steg dem på panden.
- Krydder dine bøffer som du ønsker det og læg til sidst cheddarosten på, så den kan få lov til at smelte.
- Rist bollerne i ovnen, på panden eller på brødrister.
- Smør bollen med mayonnaise.
- Skyl salaten og put på nederste bolle.
- Læg herefter bøf med ost og en god skefuld Chimmichuri på.
- Afslut med rødløg, jalapeños og burgerbollens top.
Velbekomme.
Hvilke krydderier skal bruges til opskriften?
Se opskrifter på kød-fri retter
Se opskrifter på frokostretter
Se opskrifter til fester og gæster
